10dkg vaj, 4ek liszt és 8dl tejből basamelt készítek. Ízesítem fokhagymával, borssal, szerecsen dióval, sóval. Ha kész belereszni 25dkg sajtot vagy két tömlős sajtot. Penne vagy masni tésztát főzök. Összekeverjük a basamel mártással. Felét kivajazott edénybe öntöm kolbász karikát, sonkát rakok rá, majd a tészta másik felét. A tetejére reszelt sajt. Mehet a sütőbe 220 fokra 30 percre.
Az olajat felforrósítom, a hagymát megfuttatom benne. Hozzáadom a káposztát, a borsót, a gombát, a répát, a mézet, a rántottát csíkokra vágom, majd ezt is és a fokhagymát is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felengedjük és lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egy tálba teszünk, összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy rudakat formázunk. Bevagdossuk, megkenjük tojássárgájaval, megszórjuk szezammaggal, lenmaggal, bármivel. 200...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű