10dkg vaj, 4ek liszt és 8dl tejből basamelt készítek. Ízesítem fokhagymával, borssal, szerecsen dióval, sóval. Ha kész belereszni 25dkg sajtot vagy két tömlős sajtot. Penne vagy masni tésztát főzök. Összekeverjük a basamel mártással. Felét kivajazott edénybe öntöm kolbász karikát, sonkát rakok rá, majd a tészta másik felét. A tetejére reszelt sajt. Mehet a sütőbe 220 fokra 30 percre.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát, a sonkát, a sajtot és a paprikát felszeleteljük, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a majonézt és a mustárt. A tésztát leszűrjük és hozzá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát apóra vágjuk, koktélparadicsomot felszeleteljük. Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a garnélarákot hozzáadjuk. Pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd el a szószt: az első négy hozzávalót tedd egy kis lábosba és főzd össze, amíg a cukor teljesen felolvad. A rizstésztát 10 percre áztasd meleg vízbe, csak addig, amíg me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Nehéz