50 dkg liszt
2 közepes krumpli
1 nagy fej lilahagyma
2 dl víz
1 dl tej
3 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
15 dkg bacon
15 dkg kolbász
15 dkg reszelt sajt
cukor
só, bors, olaj
Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.
Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
Először a tésztát készítettem el, összegyúrtam és hagytam állni, hogy az útifűmaghéj dolgozhasson és egy ruganyos állagú tésztagombóchoz nyúljak, mikor nyújtani szeretném. Mikor ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindíto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű