50 dkg liszt
2 közepes krumpli
1 nagy fej lilahagyma
2 dl víz
1 dl tej
3 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
15 dkg bacon
15 dkg kolbász
15 dkg reszelt sajt
cukor
só, bors, olaj
Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.
Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
A tojásokat kikeverjük a zsírral és a vízzel, majd belekeverjük a liszteket és a sót. Kevés kókuszzsíron kisütjük, 1-2 perc kell oldalanként, nem ragad le, könnyen feljön. Ebből...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozzuk, 20 percig hideg helyen pihentetjük! Majd ketté osztjuk, hosszúkás alakúra sodorjuk, a képek alapján, a kiválasztott töltelékkel megtöltjük. 180 fokon...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki vékonyan olívaolajjal egy 8 üreges muffinformát. (Használhatsz olajspray-t is.) Vágd fel 8 négyzetre a leveles tésztát. Nyomkodd a négyz...
Elkészítési idő: