Családireceptkönyv.hu

Milánói sertésborda


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


35 dkg gomba
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finom liszt
2 db tojás
20 dkg sonka
60 dkg sertéskaraj
50 dkg makaróni (nálam a spagetti a nyerő)
3 dkg vaj
1 db hagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
3 dl étolaj
2 db sűrített paradicsom
1 db konzerv paradicsom (egész, hámozott)

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát csíkokra vágjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A bepanírozott húst a forró olajban megsütjük.
Míg sül, az apróra vágott hagymát olíva olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát és a gombát, megdinszteljük és rárakjuk az egész paradicsomokat+a sűrített paradicsomot.
Készre főzzük, majd összeforgatjuk a tésztával és reszelt sajttal megszórva sütőbe rakjuk.
Amikor megsült, (5perc) a hús mellé kínáljuk.

Milánói sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőben sült túrógombóc
Sütőben sült túrógombóc

A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vizen kelt..Régi népi recept...
Vizen kelt..Régi népi recept...

Az éleszttőtt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a hozzávaló anyagokkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. Egy tiszta asztal kendõt liszttel meghintünk, és...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Tejszínes, zöldséges penne
Tejszínes, zöldséges penne

A vajon elkezdem párolni a mirelit zöldséget, a vízben feloldom a leveskockát és a zöldségre öntöm, közben lereszelem a sajt felét, összekeverem a tejszínnel és rá öntöm a zöldségr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk