Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Milánói sertésborda


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


35 dkg gomba
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finom liszt
2 db tojás
20 dkg sonka
60 dkg sertéskaraj
50 dkg makaróni (nálam a spagetti a nyerő)
3 dkg vaj
1 db hagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
3 dl étolaj
2 db sűrített paradicsom
1 db konzerv paradicsom (egész, hámozott)

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát csíkokra vágjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A bepanírozott húst a forró olajban megsütjük.
Míg sül, az apróra vágott hagymát olíva olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát és a gombát, megdinszteljük és rárakjuk az egész paradicsomokat+a sűrített paradicsomot.
Készre főzzük, majd összeforgatjuk a tésztával és reszelt sajttal megszórva sütőbe rakjuk.
Amikor megsült, (5perc) a hús mellé kínáljuk.

Milánói sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós metélt
Túrós metélt

Az áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás kifli
Pizzás kifli

A hozzávalókból tésztát készítünk, és kb. 1 óráig kelesztjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. A köröket sugár alakban, mint a pizzát, elvágjuk. Ebbe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Húsos-zöldséges ragu, tésztával
Húsos-zöldséges ragu, tésztával

Sárgarépát, fehérrépát, cukkínit, piros kaliforniai paprikát "juliennre" vágtam. Két közepes gombafejet is felszeleteltem. Egy közepes fej vöröshagymát, két nagyobb gerezd fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kálmán
Carbonara Spagetti
Carbonara Spagetti

1,A tésztát sós vízben fog keményre (al dente) főzzük. 2,Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk