Gombás töltött zsemle
Hozzávalók:
4 zsemle
40 deka gomba
1 kis fej hagyma
reszelt sajt (ízlés szerint)
1 tojás
némi vaj vagy margarin
tej
Elkészítése:
A zsemléknek kalapot vágunk és kicsipkedjük a belsejüket.A megtisztított gombát felszeleteljük és rádobjuk a zsiradékon megpirított hagymára.Tovább pároljuk és fűszerezzük sóval,borssal,majorannával. Ha megpárolódott akkor ráütjük a tojást és lazán megkeverjük amíg a tojás megkeményedik rajta.Belerakjuk a reszelt sajtot. A gombához keverjük a zsemle belsőt is ,ha száraz lenne némi tejjel lazíthatjuk. A zsemléket tejben megforgatjuk és beletöltjük a gombás tölteléket,rátesszük a kalapot és tepsibe tesszük amit kivajaztunk.(Én sütőpapírral bélelt tepsit használok). A kalapokra teszünk némi vajat vagy margarint és megszórjuk sajttal. 180 fokon 30 percig sütjük.
A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük. A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval,...
Elkészítési idő: 145perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben a leírás szerint kifőzzük, majd hideg vizzel leöblitjük, és a fél ek olajjal összekeverjük.Ez nem olasz tészta úgyhogy nyugodtan le lehet öbliteni.Az olasz tés...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűKülön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát. Bambuszrostliszttel szórt felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkezdjük felverni és közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd pedig az olvasztott zsírt is. Ezután az egymással elkevert liszteket és szódabikarbónát folyamatos keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű