-1 kg burgonya
-25 dkg rétesliszt
-3 ek.búzadara
-2 kisk.só
-1 dl olaj
-4 ek,olaj
-5 dkg vaj
Töltelék:
-2 hagyma
-fél dl olaj
só
krumpli-megfőzőm-liszt-dara-só-olaj-tej->összedolgozom-2 részre osztom-kinyújtom-sült hagymával megkenem-felcsavarom-megsütöm :)
A pâte brisée készítése nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik, de figyelmet igényel. Kézzel és géppel is elkészíthető, én mindkettőt bemutatom. Ehhez a tésztához nagyon hideg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának, sózzuk. 2. Felvágjuk a tokaszalonnát kb. fél centis darabokra. Egy serpenyőbe teszünk 2 kanál olívaolajat, beletesszük a csípős paprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet forrni, sózzuk, majd mikor forrni kezd, beletesszük a tésztát, és készre főzzük. Ez idő alatt a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A gombát felszelet...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű