• 1 kg liszt
• 3 dkg só
• 3 dkg cukor
• 3 dkg élesztő
• 5,8 dl langyos víz
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, egy kicsit hagyjuk kelni. (Ez a mennyiség 2 gáztepsire való pizzát ad ki.) Majd amint hagytuk kicsit kelni, kinyújtjuk, és ízlésünknek megfelelően tesszük a feltéteket rá.
Egy kis plusz: én kicsit nagyobbra szoktam nyújtani, mint a tepsi mérete, mert a szélébe sajtot tekerek, és a tésztát visszahajtom rá. Mikor megsül istenien finom... +1: Nem készen vásárolható pizza szószt használok, hanem két dolog közül, idő függvényében: - kechuppal megkenem, meg oregano, bazsalikom... erre a feltétek... majd újra szósz... - vagy saját magam által készített szósszal: paradicsomról leszedem a héját, és vöröshagymán addig dinsztelem, míg jó sűrű mártást kapok, ezután ízesítem, oregánó, bazsalikom, só, bors fűszerekkel. Jó étvágyat! +2: A tésztát nyugodtan le is lehet fagyasztani.
- Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. - Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. - Amikor a marhahús teljesen k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA kifőtt tésztát tányérokra szedjük és megszórjuk az őrölt mák és porcukor vagy a darált dió és porcukor keverékével.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a burgonyát kisebb kockákra vágjuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd még melegen, egy nagy tálban összetörjük a vajjal együtt, és megvárjuk amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű