Családireceptkönyv.hu

GYŰRŰS FÁNK


Írta:

Elk. idő: 45perc
Adag: 4fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
35-40 darabhoz

tészta:

15 dkg túró
17 dkg liszt
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 kk cukor
1 tojás
1 tojássárgája
4 dkg vaj
1 ek rum
csipet só

Elkészítés:


Elkészítése:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A túrót áttörjük, hogy ne legyen darabos, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojásokat, vajat, rumot és a felfuttatott élesztőt.
Összekeverjük, 1/4 órát pihentetjük.
Jól belisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, (ha nagyon ragadna még egy kis lisztet adjunk hozzá) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe kisebb kiszúróval lyukat formázunk. (Nálam a pogácsaszaggató mérete: 6 cm ill 3,5 cm-es volt)
Bő, forró olajban szép világosra sütjük a fánkokat, kicsit lecsepegtetjük és még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Pikáns lekvárral kínálhatjuk.

GYŰRŰS FÁNK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar "Tökéletes" gluténmentes kenyér
"Tökéletes" gluténmentes kenyér

A száraz alapanyagokat öszekevertem, majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Robotgéppel jól összedolgoztam. Kétfelé szedtem és rizsliszten görgetve...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel

A szójaszószt, a szezámolajat, a fokhagymát, a kínai fűszerkeveréket és a reszelt gyömbért keverjük össze egy üvegtálban. A csirkehúst csíkozzuk fel, és adjuk a szójaszószos páchoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Húsos tortellini
Húsos tortellini

1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással, és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 2. A szószhoz a fokhagymát feldaraboljuk, megfuttatjuk az olívaolajon. Hozzáadj...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gőzgombóc
Gőzgombóc

3 dl tejet 1 kanál kristálycukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt, felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a 60 dkg lisztet, hozzáöntünk fél dl étolajat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk