» 1 ek só
» 3 db tojás
» 1 kg liszt
» 3 dl tej
» 2 dl tejföl
» 25 dkg sajt
» 4 dkg vaj
» 1 csipet bors
» 20 dkg bacon szalonna
1 kg lisztből, 3 tojásból a szokásos módon nokedlit főzök.Egy tűzálló tálat kivajazok, ebbe öntöm a lecsöpögtetett nokedlit. A baconszalonnát felkockázom és egy kis olajban kicsit átpirítom, majd ráöntöm a nokedlire, összekavarom vele.Közben a híg besamelmártáshoz: 4dkg vajat felforrósítok, beleteszek egy kanál lisztet,sót,picit pirítom, majd lassan 3 dl forró tejjel híg mártást készítek végül 2 dl tejfölt belekavarok. Ezt is ráöntöm a nokedlire, átforgatom, majd 25 dkg reszelt sajtot szórok rá.Lefedés nélkül kb. 30 percig sütöm.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű