25 dkg gluténmentes tészta
25 dkg főtt-füstölt tarja
25 dkg csiperkegomba
3 szál újhagyma
2,5 dl lm tejszín
15 dkg lm reszelt sajt
Ízlés szerint só
A tarját apró kockára vágom és egy serpenyőben zsirjára sütöm, majd hozzáadom a szeletekre vágott csiperkét, összepirítom, rádobom a felaprított újhagymát, átforgatom, felöntöm a tejszínnel, felrottyantom és leveszem a tűzröl. Ha szükséges sózom, de ez attól függ, mennyire sós a tarja.
A sós, lobogó vízben kifőtt tésztát egy tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tarjás-gombás ragut, összekeverem, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm!
Aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis lisztet és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgymással párhuzamosan végezzük a feladatokat, így gyorsabban tudunk haladni. A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízbe tessz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Nehéz1. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a 2-2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a sz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű