- ½ kg széles metélt
- 1 db hagyma
- ½ l tejszín (20%)
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 szál bazsalikom
- 1 csokor metélőhagyma
- oliva olaj
- só, bors, ízesítő
- 2 ek parajpüré
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a parajpürét, 1-2 percig dinszteljük. Rádobjuk a tésztát és a bazsalikom leveleket. 2-3 percig sűrűn kavargatva közepes lángon tartjuk. Felöntjük tejszínnel és lekapcsoljuk.
https://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1983093211719571/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. 1 órát kelesszük, tepsinagyságúra kinyújtjuk és a feltétet rárakjuk. 180°C-on kb....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk és szintén felaprítjuk, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű