2 dkg szárított fűszergomba ( sötét trombitagomba)
20 dkg kelbimbó
2 db sárgarépa
40 dkg száraztészta ( tetszés szerint akár csavart, fodros metélt)
10 dkg csirkemell vagy pulykamell
1 db tojás
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
10 dkg sajt
Olaj, vaj, zsemlemorzsa, só, borsikafű, kakukkfű
Párolóedényben az előre beáztatott gombát, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát és a kelbimbót megpároljuk.
A csirkemellet a hagymán megpároljuk, majd kissé lepirítjuk. A tésztát kifőzzük.
Egy üvegtálat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. Tésztával kezdjük a tál megrakását, majd a zöldségek és a gomba, ismét tészta és addig folytatjuk, míg a végén a tetejére tészta kerül.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, kicsit sózzuk, borsózzuk, kakukkfüvezzük és a tészta tetejére öntjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztájához 2 dl tejet a cukorral és a 2 tojással kikeverünk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a másik 2 dl tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű