2 dkg szárított fűszergomba ( sötét trombitagomba)
20 dkg kelbimbó
2 db sárgarépa
40 dkg száraztészta ( tetszés szerint akár csavart, fodros metélt)
10 dkg csirkemell vagy pulykamell
1 db tojás
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
10 dkg sajt
Olaj, vaj, zsemlemorzsa, só, borsikafű, kakukkfű
Párolóedényben az előre beáztatott gombát, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát és a kelbimbót megpároljuk.
A csirkemellet a hagymán megpároljuk, majd kissé lepirítjuk. A tésztát kifőzzük.
Egy üvegtálat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. Tésztával kezdjük a tál megrakását, majd a zöldségek és a gomba, ismét tészta és addig folytatjuk, míg a végén a tetejére tészta kerül.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, kicsit sózzuk, borsózzuk, kakukkfüvezzük és a tészta tetejére öntjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
1. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Belekeverjük a darát, a felvert tojásokat, a tejet, a porcukrot, a fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy formálhat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát apróra daraboljuk,felmelegített olajon átfuttatjuk ,piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, és egy villával kicsit fel is kavarjuk a tojásokat a mélyedésben (a tojás ne legyen hideg)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű