1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
500 g darált sertéshús
5 g sűrített paradicsom (1 ek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
1 csipet fahéj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
400 g konzerv paradicsom (darabos paradicsom)
700 ml zöldség alaplé
100 ml tej
50 g crème fraîche (2 ek)
250 g tészta (kritharaki tészta)
200 g feta sajt
A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és további 1-2 percig pirítjuk.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, további 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal, fahéjjal, cayenne-i borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.
Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Felfőzzük. Hozzákeverjük a tejet, a creme fraichet és a tésztát.
Egy tűzálló tálba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük, rámorzsoljuk a fetát, és további 10 percig sütjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Takarjuk le, majd hagyjuk kb. fél órát langyos helyen kelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Bele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA spagettit sós, olajos, forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben a póréhagymát hosszában felhasítjuk, jó alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy nagy serpenyőben egy evőkanál vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott krumplit nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a bográcsban a zsíron üvegesre pároljuk. 2. A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű