menu

Családireceptkönyv.hu

Görög darált húsos tészta fetával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
500 g darált sertéshús
5 g sűrített paradicsom (1 ek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
1 csipet fahéj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
400 g konzerv paradicsom (darabos paradicsom)
700 ml zöldség alaplé
100 ml tej
50 g crème fraîche (2 ek)
250 g tészta (kritharaki tészta)
200 g feta sajt

Elkészítés:


A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és további 1-2 percig pirítjuk.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, további 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal, fahéjjal, cayenne-i borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.
Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Felfőzzük. Hozzákeverjük a tejet, a creme fraichet és a tésztát.
Egy tűzálló tálba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük, rámorzsoljuk a fetát, és további 10 percig sütjük.

sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés

Görög darált húsos tészta fetával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta

A palacsintatészta: A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük. Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RAKOTT NOKEDLI
RAKOTT NOKEDLI

A lisztből és a tojásból sóval és a vízzel galuska tésztát keverünk, amelyet nem kell túlzottan kidolgozni. Hagyományos módon sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük, lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Ludo testo
Ludo testo

U mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Palacsintatészta
Palacsintatészta

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk