Családireceptkönyv.hu

Spenótos - kecsksajtos tepsibörek


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg yufkalap (vagy 1 csomag réteslap)
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor újhagyma felkarikázva
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
50 dkg friss spenót megpucolva
10 dkg olvasztott vaj
4 dl tej
10 dkg natúr joghurt
3 tojás
só, bors
20 dkg lágy kecskesajt vagy juhsajt morzsolva
szezámmag vagy fekete hagymamag

Elkészítés:


sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a
fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da-
rabokra tépkedett spenótot, és néhány másodpercig
pároljuk, amíg megfonnyad. Sózzuk, borsozzuk.
Kivajazunk egy 28x20 cm-es tepsit.
A yufka- vagy réteslapokat a tepsivel azonos méretű
darabokra vágjuk (ha réteslappal dolgozunk, négy lap-
ból álljon egy réteg, ha yufkával, akkor kettőből).
A tejet összekeverjük a joghurttal és a tojással, sózzuk,
borsozzuk. Minden tésztalapot megkenünk olvasztott
vajjal (közben a többi lapot terítsük le nedves kony-
haruhával, hogy ne száradjanak ki), és tepsibe rakjuk
az első réteget. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejes keve-
rékkel, majd megszórjuk a hagymás spenóttal, végül a
morzsolt kecskesajttal. Úgy gazdálkodjunk, hogy há-
rom rétegre legyen elegendő minden. Ismét vajjal meg-
kent tésztalapok következnek, tojásos tej, spenót, majd
morzsolt kecskesajt.
A tetejét meglocsoljuk a maradék tejjel, és meghintjük
szezámmaggal vagy fekete hagymamaggal. 35 perc
alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, kockára vágva

Trükkök, tippek, praktikák:


Török

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Zöldfűszeres röszti
Zöldfűszeres röszti

Megmossuk, meghámozzuk a burgonyákat, kis-vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd 10 perc múlva kinyomkodjuk a levét. Hozzáadunk csicseriborsólisztet, friss, aprított ro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sajtos zöldborsós karfiol
Sajtos zöldborsós karfiol

A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós cukkini (mama)
Ropogós cukkini (mama)

Olajos kisütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetás cukkíni tócsni
Fetás cukkíni tócsni

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk