A padlizsán sütéséhez
250 g padlizsán (nyers)
1.5 evőkanál olívaolaj
3 csipet só
A curry-hez
1 szál újhagyma
1 fej vöröshagyma
2 csipet só
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál garam masala
1 mokkáskanál kardamom (őrölt)
1 mokkáskanál curry (őrölt)
2 csipet feketebors (őrölt)
1 mokkáskanál chili pehely
250 g paradicsom (nagyobb)
2 dl kókusztej
1. A padlizsánt felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, megsózzuk, és 180 C-os sütőben kb. 15 percig sütjük őket.
2. Miközben sül a padlizsán felaprítjuk a vörös és újhagymát, és kevés olajon üvegesre pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fűszereket is.
3. A paradicsomot kockákra vágjuk. A fűszeres hagymához adjuk, és kb. 10 percig kevergetjük
4. Mikor megsült a sütőben a padlizsán, hozzáadjuk a paradicsomos alaphoz és felöntjük a kókusztejjel. 10-15 percig főzzük még a padlizsánnal együtt az ételt.
5. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk a mennyi lakomát!
Készítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd a camembert hosszában 5 db ujjnyi csíkra vagy 4 részre. Verd fel a tojást kevés sóval. Készítsd el kis tálkákba a (rizs)lisztet és a (GM) morzsát is. Melegíts kis serpenyőb...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk és kivájjuk. A gombát apróra vágjuk, petrezselymes olajon megpároljuk. A burgonya kivájt részét villával összetörjük, belekeverjük a go...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra felvágjuk a hagymát, elmorzsoljuk a sajtot, villával összetörjük a főtt tojás sárgáját, és hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott tojásfehérjét + a vágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű