A padlizsán sütéséhez
250 g padlizsán (nyers)
1.5 evőkanál olívaolaj
3 csipet só
A curry-hez
1 szál újhagyma
1 fej vöröshagyma
2 csipet só
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál garam masala
1 mokkáskanál kardamom (őrölt)
1 mokkáskanál curry (őrölt)
2 csipet feketebors (őrölt)
1 mokkáskanál chili pehely
250 g paradicsom (nagyobb)
2 dl kókusztej
1. A padlizsánt felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, megsózzuk, és 180 C-os sütőben kb. 15 percig sütjük őket.
2. Miközben sül a padlizsán felaprítjuk a vörös és újhagymát, és kevés olajon üvegesre pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fűszereket is.
3. A paradicsomot kockákra vágjuk. A fűszeres hagymához adjuk, és kb. 10 percig kevergetjük
4. Mikor megsült a sütőben a padlizsán, hozzáadjuk a paradicsomos alaphoz és felöntjük a kókusztejjel. 10-15 percig főzzük még a padlizsánnal együtt az ételt.
5. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk a mennyi lakomát!
A sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezu...
Elkészítési idő: kb. 45 percA Brokkolit rózsáira szedem, lemosom, szórok rá sót, őrölt borsot, kicsit állni hagyom, majd bepanírozom, liszt, tojás és lassú lángon minden oldalát megsütöm. Mexikó rizs. 3...
Elkészítési idő: 1,5sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da- rabokra tépkedett spenótot, és néhány má...
Elkészítési idő: