40 dkg csicseriborsó (konzerv )
1 fél citromból nyert citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek tahini
2 ek tejföl (ha szükséges)
Ha szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakára beáztatjuk, majd kuktában puhára főzzük. Konzerv használata esetén erre a lépésre nincs szükség.
A csicseriborsót turmixgépben vagy botturmixxal, kevés főzőlé hozzáadásával péppé turmixoljuk.
Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt fokhagymát, az olívaolajat és a tahinit. Tovább turmixoljuk, amíg teljesen sima nem lesz.
Ekkor ha krémesebbre, lágyabbra szeretnénk, jó magyarosan adhatunk hozzá 1-2 ek tejfölt. Az ízén nem fog érződni, viszont sokkal kellemesebb lesz tőle a textúrája. A vendégeknek ne híreszteljük, mi került a keleti finomságba! :)
Az egészet fakanállal krémesre keverjük, valamilyen fűszeres szósszal a tetején tálaljuk mártogatósként vagy szendvics alapjául.
A cukkinit lereszelem, sózom. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, a fűszereket, a morzsát. Formáz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott paprikát,paradicsomot (hámozva), majd a kockára vágott cukkinit. Puhára pároljuk, sózzuk,vegetázzuk. A rizst olajon megpirít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta fél adag mogyorós keksznek felel meg. Ha úgy érzed, hogy ilyen kis mennyiséggel nem dolgozol szívesen, akkor készíthetsz egész adag tésztát, és a másik felét süsd meg keks...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű