40 dkg csicseriborsó (konzerv )
1 fél citromból nyert citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek tahini
2 ek tejföl (ha szükséges)
Ha szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakára beáztatjuk, majd kuktában puhára főzzük. Konzerv használata esetén erre a lépésre nincs szükség.
A csicseriborsót turmixgépben vagy botturmixxal, kevés főzőlé hozzáadásával péppé turmixoljuk.
Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt fokhagymát, az olívaolajat és a tahinit. Tovább turmixoljuk, amíg teljesen sima nem lesz.
Ekkor ha krémesebbre, lágyabbra szeretnénk, jó magyarosan adhatunk hozzá 1-2 ek tejfölt. Az ízén nem fog érződni, viszont sokkal kellemesebb lesz tőle a textúrája. A vendégeknek ne híreszteljük, mi került a keleti finomságba! :)
Az egészet fakanállal krémesre keverjük, valamilyen fűszeres szósszal a tetején tálaljuk mártogatósként vagy szendvics alapjául.
A friss fejes káposztát kb. 1 cm vastagra vágtam ( vajazott tepsibe raktam és a káposzta tetejére is vajdarabkákat tettem) Tettem rá a káposztára apróra vágott fokhagymát, sót, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az édesköményt és a hagymát felszeleteljük. Az olajbogyót, ha szeretnénk, vágjuk apróra. Az egészet hajítsuk be egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a hámozott zöldségeket. Turmix-szal vagy villával összetörjük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket és hozzáadjuk a riz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű