1 dl méz
0,5 dl olívaolaj
20 dkg zabpehely
1 db narancs reszelt héja
0,5 kk. őrölt fahéj
6 dkg kókuszreszelék
5 dkg törökmogyoró
6 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt vörös áfonya
Tálaláshoz: joghurt
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy kis lábasban összemelegítjük a mézet és az olajat, úgy, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Összekeverjük a zabpehellyel, hogy a mézes olaj egyenletesen befedje, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a fahéjat. Egy sütőpapírral borított tepsire szórjuk, majd 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre pirul. Sütés közben néha átkeverjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor válik ropogóssá. Összekeverjük a pirított magokkal és a finomra aprított aszalt gyümölcsökkel. Fémdobozban tároljuk.
Összegyúrni,kisütni
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót beáztattam jó sok vízbe legalább 12 órára. Nagy tálba tettem, mert jol megszivja magát. Másnap lecsepegtettem es kisebb adagokban aprítógépben pépesítettem a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és 8 pogácsát formázunk belőle . 5-10 percre hűtőbe tesszük majd zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Tedd az egész padlizsánt egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tedd az előmelegített sütő középső rekeszébe 30 percre. Ezután óvatosan vágd félbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű