1 dl méz
0,5 dl olívaolaj
20 dkg zabpehely
1 db narancs reszelt héja
0,5 kk. őrölt fahéj
6 dkg kókuszreszelék
5 dkg törökmogyoró
6 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt vörös áfonya
Tálaláshoz: joghurt
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy kis lábasban összemelegítjük a mézet és az olajat, úgy, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Összekeverjük a zabpehellyel, hogy a mézes olaj egyenletesen befedje, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a fahéjat. Egy sütőpapírral borított tepsire szórjuk, majd 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre pirul. Sütés közben néha átkeverjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor válik ropogóssá. Összekeverjük a pirított magokkal és a finomra aprított aszalt gyümölcsökkel. Fémdobozban tároljuk.
A színes paprikát, a lila hagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát folyó víz alatt megmossuk, majd szárazra töröljük. A gombák szárát kiszedjük, arra nem lesz szükségünk. (Később levesbe, vagy raguba felhasználható.) Kiolajazott tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes keverő tálba, az avokádó belsejét kikaparjuk egy zöld citrom levét.. Keverjük össze a felaprított paradicsomot, koriander, fokhagyma, só és chili por. Vágott hagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű