- 1 csomag datolya
- fél csomag mazsola vagy áfonya
- 1 ek. mogyoróvaj
- 2 ek. kakaópor
- kb fél csomag zabpehely ledarálva
Egy datolyát és mazsolát (vagy áfonyát) vízbe áztatjuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk. Beletesszük a mogyivajat, kakaóport és zabot. Végül golyókat formázunk a masszából.
A babot megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Vizet forralunk, ha forr, bőven sózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a babot 10 percen keresztül. Leszűrjük. A paprikát fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megpucoljuk, és megmossuk. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az összezúzott fokhagymával, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A juhtúróval megtöltjük a gombafejeke...
Elkészítési idő: Kb. fél óra Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk, mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűReszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon). Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű