6 zöldpaprika, 200 g rizs, 100 g reszelt sajt, 1 kis vöröshagyma, olaj, só, paprika
6 db zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán, majd 1,5 csésze főtt rizst, 1,5 csésze reszelt sajtot, 1 ek apróra vágott vöröshagymát 2 ek olajat, ízlés szerint sót, paprikát összekeverünk és szorosan megtöltjük a paprikákat. 20’-ig közepes, majd 2’ig erős tűzön sütjük, hogy megbarnuljon a paprika
/báró Bornemissza Elemérné-Szilvássy Karola/
A répát gyufányi darabokra felvágjuk. A cukrot a mézzel feltesszük főni, ha forrásban van beledobjuk a répát és addig főzzük, míg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott karalábékat kivájtam és lábasban megpároltam a kivájt darabokkal együtt. A kölest 3 dl vízben kevés sóval puhára főztem. A megfőtt karalábédarabokat összeturmixoltam,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőétel Rakott padlizsán, nem csak diétázóknak és hízásra hajlamosaknak. Köret: sült cékla és párolt sárgarépapüré. Ez egyike a legtöbb A-vitamint tartalmazó zöldségeknek. Fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés 1. Az egyik cukkinit vékonyan felszeleteljük, a másik kettőt kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymának levágjuk a zöld szárát, majd vékonyan felszeleteljük. A sajtokat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz