12 szelet toast kenyér
3 közepes paradicsom
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Friss oregánó
Friss bazsalikom
A kenyerek közepét vágjuk ki és kenyérpirítóban süssük meg.
Olivaolajjal kenjük be a kenyereket, majd fokhagymával dörzsöljük be.
A paradicsomokat mossuk meg, csumázzuk ki majd kockázzuk fel.
Egy tálba tegyünk kis olivaolajat, Sót, borsot, apróra zúzott fokhagymát. Majd ebbe keverjük még a frissen zúzott oregánót, bazsalikomot.
A fűszeres olajba forgassuk bele óvatosan a paradicsom kockákat. Halmozzuk a kenyerekre.
A babot előző este megmossuk és beáztatjuk. 1. Másnap a babot leszűrjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, 15 percig forraljuk, majd lefedve, másfél óra alatt puhára főzzük. 2. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 190 fokra (5-ös fokozat gázsütőn), egy kb. 20x25 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, rásimítjuk a sütőpapírt, és a tetejét is megkenjük kicsit. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 200 fokra • az első 5 hozzávalót (azaz a zöldségeket, a bab kivételével) egy nagy tepsibe szórjuk • meglocsoljuk kevés olívaolajjal, fűszerezzük, jó alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű