3 tojásból két főre 2-3 alkalomra elegendő tojáskrémet készíthetsz... minden jóval!
Hozzávalók:
3 db főtt tojás
5 dkg vaj vagy kókuszolaj - én most ezutóbbit használtam
kevés mustár - ízlés szerint
1 kiskanál kurkuma por
himalája só - ízlés szerint
frissen őrölt bors - feketebors, rózsabors, fehérbors
friss petrezselyem
friss zöldhagyma
A tojásokat főzd keményre, majd tedd késes aprítóba, vagy villával törd össze. Én a késes aprítót választottam.
Beletettem a tojásokat, hozzáadtam egy kevés mustárt és a lágy kókuszolajat, majd mehetett is bele a kurkuma, a só és a frissen őrölt bors is! Ezt jól összedaráltam, de villával is remekül ki lehet keverni. Ez krém akár így is fogyasztható annak, aki nem szereti pl. a hagymát. Én most egy kis friss zöldet is tettem hozzá.
Tehát a zöldhagymát és a petrezselymet összevágtam, majd ezt is a krémhez kevertem. A kész krémet tálkába szedtem, a tetejét hagymakarikával és petrezselyemmel díszítettem.
Az így készült tojáskrémben igazán egy éjszaka alatt érnek össze az ízek, de az elkészítés után akár azonnal tálalható. Nagyon finom pirítósra kenve!
Egyesek szerint a tojás egészséges, mások szerint nem az, mert hogy emeli a koleszterinszintet. Nos, az igazság az, hogy az érelmeszesedés vakcina magyar feltalálója szerint a koleszterint a szervezetünk termeli és azt táplálkozással csak 5% -os mértékben tudjuk befolyásolni, így olyan, hogy koleszterin diéta, nem létezik!
Az egészséges étrend az úgynevezett vegyes étrend, melybe pl a tojás is beletartozik.
A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra. A gerslit egy kicsit megpirítottam az olívaolajon, majd felöntöttem a vízzel (mivel a sütőben sütés közben még puhul, nem kell rendesen megfőzni)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. Második lépés: Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsánt vágjuk hasáb alakúra és sózzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig. A paradicsomokat vágjuk négybe és tegyük egy nagyobb lábasba. Lassú tűzön hagyjuk, hogy elkezdjen lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat egy tálba tettem, öntöttem rájuk forrásban lévő vizet, pár másodperc után áttettem őket egy hideg vízzel teli tálba. Ezután a héjukat könnyedén lehúztam. A húsuka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű