A golyókhoz
- 225 g mozzarella sajt
- 75 g sajt - parmezán
- 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
- 15 g búzaliszt (BL55)
- 12 db bazsalikomlevél - friss
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- feketebors (őrölt)
A sütéshez
étolaj
1. Egy konyhai aprítógépbe tegyük bele a mozzarellát lé nélkül - a súly is így értendő. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt is.
2. Mehet bele a tojás, liszt, apró csipet só, bors, friss bazsalikomlevél, összetört fokhagyma is.
3. 1-2 perc alatt magas fordulaton összedaráljuk az egészet a konyhai aprítóban.
4. Egyforma méretű gombócokat készítünk belőle és a hűtőbe téve minimum 30 percen át hagyjuk állni.
5. Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat nagyon-nagyon forróra! Süssük benne aranybarnára a golyókat. Egyszerre 2, maximum 3 darab golyót süssük csak!
Friss salátával tálaljuk.
Kockára vágom a hagymát. Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom. Kis lábaskában bő olajat melegítek. Megsütöm benne a hagymát. Lyu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömléket vízbe áztatom, a meg főtt tojásokat lereszelem egy tészta reszelőn a kis lukun. Kinyomkodom a zsemléket és össze morzsikolom, hozzáadom a lereszelt tojásokat, petrezsel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA receptünk bármekkora fej karfiolhoz jól használható. Jó tudni azonban, hogy amit egy női tenyér át tud markolni, az nagyjából fél kilót nyom. Egy ekkora karfiol pedig bőven elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű