Családireceptkönyv.hu

Mozzarella-parmezán golyó


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 12 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A golyókhoz
- 225 g mozzarella sajt
- 75 g sajt - parmezán
- 1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
- 15 g búzaliszt (BL55)
- 12 db bazsalikomlevél - friss
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- feketebors (őrölt)

A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


1. Egy konyhai aprítógépbe tegyük bele a mozzarellát lé nélkül - a súly is így értendő. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt is.
2. Mehet bele a tojás, liszt, apró csipet só, bors, friss bazsalikomlevél, összetört fokhagyma is.
3. 1-2 perc alatt magas fordulaton összedaráljuk az egészet a konyhai aprítóban.
4. Egyforma méretű gombócokat készítünk belőle és a hűtőbe téve minimum 30 percen át hagyjuk állni.
5. Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat nagyon-nagyon forróra! Süssük benne aranybarnára a golyókat. Egyszerre 2, maximum 3 darab golyót süssük csak!

Trükkök, tippek, praktikák:


Friss salátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Diós sütőtök sült, áfonyás rukkolával
Diós sütőtök sült, áfonyás rukkolával

A sütőt előmelegítettem 200°C-ra. A hagymát kis kockákra, a fokhagymát apróra vágtam. a meghámozott sütőtököt, majd a diót és a kesudiót robotgépben felaprítottam. 5 levél zsályát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta
Répatorta

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Medvehagymás szendvicskrém
Medvehagymás szendvicskrém

A hozzávalókat a túró kivételével, robotgép segítségével turmixold össze. Ha nem elég krémes, adj hozzá kevés olívaolajat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sajtos pogácsa karfiolból
Sajtos pogácsa karfiolból

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. (Ne kemény tésztát várj, elég löttyedt volt az enyém.) A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit kibéleljük papírral és kanállal kiadagoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk