Családireceptkönyv.hu

Zöldséges-sajtos quiche


Írta:

Elk. idő: 45 PERC + PIHEN
Adag: 4 SZEMÉLYRE
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz | 10 dkg vaj/margarin | fél teáskanál só | 1 tojás

A töltelékhez: 1 nagyobb fej lila hagyma | 3 evőkanál olaj | 1 darab kaliforniai paprika 8 darab koktélparadicsom | 10 dkg zöldborsó | 10 dkg brokkoli | 3 tojás 2,5 dl főzőtejszín | só, frissen őrölt bors | 15 dkg sajt

Elkészítés:


1. A tésztához elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztet a vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A cipót fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük.

2.A töltelékhez a tisztított hagymát vékony csíkokra vágjuk, az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, majd a koktélparadicsomokat is. A borsót sós vízben megfőzzük, az utolsó 5 percben mellédobjuk a brokkolirózsákat is. Leszűrjük, a többi zöldséghez adjuk, kicsit hűtjük.

3. Az egész tojásokat felverjük villával, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldséges részre öntjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 20-22 cm átmérőjű sütőformába tesszük (az oldalára is jusson), villával megszurkáljuk. Sütőpapírt borítunk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk nehezéknek, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

4. A nehezéket eltávolítjuk, a tölteléket a pitébe merjük. Sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, míg piros lesz a teteje (kb. 40 perc).

Trükkök, tippek, praktikák:


KALÓRIA: 834 KCAL/ADAG

Zöldséges-sajtos quiche

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

A cukkinit a nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, sózd meg, majd hagyd állni pár percig, amíg levet ereszd. Nyomkodd ki, gyurmázd össze a liszttel, szódabikarbónával, zsemlemorzsával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Hagymás avokádókrém
Hagymás avokádókrém

Az avokádót törd össze villával egy kis tálban, add hozzá az aprított lilahagymát, pár csepp citromlét, csipetnyi sót és őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.

Elkészítési idő: pár perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zöldborsós tarhonya
Zöldborsós tarhonya

A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm. A finomra vágott vörös...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk