1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál liszt
5 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a lisztet és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még lisztet. Kisebb golyókat formálunk belőle és /zsemlemorzsába forgatom/ forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A burgonya levéből levest lehet készíteni.
4 liter tejet 35 fokosra melegítek.Beleteszek egy csapott teáskanál oltót (1 dl melegvízben feloldva).40 perc pihentetés,majd az olvadék szűrése,aprítása.Ízlés szerint sózni kell é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet kicsit meleg vízben puhítjuk, és olajat adunk hozzá. A zöldségeket kis kockákra daraboljuk, majd összekeverjük a zabpehellyel. Ízlés szerint fűszerezzük. Alufóliáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit vágjuk 10 cm-es csíkokra (nem kell meghámozni), és sóval jól forgassuk át. Ezután készítsük el a bundázó anyagokat. A csicseriborsólisztből kis vízzel keverjünk folyéko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt vágjuk hasáb alakúra és sózzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig. A paradicsomokat vágjuk négybe és tegyük egy nagyobb lábasba. Lassú tűzön hagyjuk, hogy elkezdjen lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű