Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Chickpea Burgers in portobello buns


Írta:

Elk. idő: 35
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 x 250g packs portobello mushrooms
4 tbsp olive oil
1 x 400g tin chickpeas
2 tbsp tahini
1 tbsp gram flour (or plain flour)
1 x 31g pack coriander, chopped
juice of 1⁄2 lemon
1⁄4 tsp ground cumin
1⁄4 tsp ground coriander
1⁄4 tsp paprika

Elkészítés:


1.Preheat the oven to 200°C, fan 180°C, gas 4. Remove the stalks from the mushrooms and put them in a roasting dish, cap-side down. Rub 1 tablespoon olive oil and some seasoning over the mushrooms and roast in the oven for 20 minutes.

2.Meanwhile, drain and rinse the chickpeas and put in a bowl. Mash with a fork then add the tahini, flour, chopped coriander, lemon juice, ground cumin, ground coriander, paprika and seasoning. Mix it together; form into 2 patties. Heat the rest of the oil in a nonstick frying pan and cook for 6-10 minutes, turning halfway.

3.Once the burgers are cooked, drain on kitchen paper. Take the mushrooms out of the oven and drain off the liquid. Sit a mushroom on each plate then layer with a lettuce leaf, some sliced avocado, a burger, 2 slices of tomato and a ring of red onion, if using. Sit the second mushroom on top of the burger, and serve with the raita, if using.

Trükkök, tippek, praktikák:


To serve
Little Gem lettuce
1⁄2 avocado, sliced
1 small tomato, sliced
a few slices of red onion, optional
1 x 150g tub coriander and mint raita, optional

Chickpea Burgers in portobello buns

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Waldorf saláta
Waldorf saláta

1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Rántott káposzta cikák
Rántott káposzta cikák

A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kókuszos sütőtök-curry csicseriborsóval
Kókuszos sütőtök-curry csicseriborsóval

Előző este mosd meg és áztasd be a csicseriborsót. Mosd meg és 1,5x mennyiségű sós vízben tedd fel főni a rizst. Melegítsd meg a kókuszzsírt, majd add hozzá az apróra vágott vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Hagymás avokádókrém
Hagymás avokádókrém

Az avokádót törd össze villával egy kis tálban, add hozzá az aprított lilahagymát, pár csepp citromlét, csipetnyi sót és őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.

Elkészítési idő: pár perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk