Családireceptkönyv.hu

Chickpea Burgers in portobello buns


Írta:

Elk. idő: 35
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 x 250g packs portobello mushrooms
4 tbsp olive oil
1 x 400g tin chickpeas
2 tbsp tahini
1 tbsp gram flour (or plain flour)
1 x 31g pack coriander, chopped
juice of 1⁄2 lemon
1⁄4 tsp ground cumin
1⁄4 tsp ground coriander
1⁄4 tsp paprika

Elkészítés:


1.Preheat the oven to 200°C, fan 180°C, gas 4. Remove the stalks from the mushrooms and put them in a roasting dish, cap-side down. Rub 1 tablespoon olive oil and some seasoning over the mushrooms and roast in the oven for 20 minutes.

2.Meanwhile, drain and rinse the chickpeas and put in a bowl. Mash with a fork then add the tahini, flour, chopped coriander, lemon juice, ground cumin, ground coriander, paprika and seasoning. Mix it together; form into 2 patties. Heat the rest of the oil in a nonstick frying pan and cook for 6-10 minutes, turning halfway.

3.Once the burgers are cooked, drain on kitchen paper. Take the mushrooms out of the oven and drain off the liquid. Sit a mushroom on each plate then layer with a lettuce leaf, some sliced avocado, a burger, 2 slices of tomato and a ring of red onion, if using. Sit the second mushroom on top of the burger, and serve with the raita, if using.

Trükkök, tippek, praktikák:


To serve
Little Gem lettuce
1⁄2 avocado, sliced
1 small tomato, sliced
a few slices of red onion, optional
1 x 150g tub coriander and mint raita, optional

Chickpea Burgers in portobello buns

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Rukkolás- Currys Quinoa burger
Rukkolás- Currys Quinoa burger

A hozzávalókból burger pogácsát formálunk. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. 9 darab lett belőle. Hasáb fehérrépával tálaltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos pirított rizs
Tojásos pirított rizs

A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni (ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk). Eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Rakott brokkoli gombával
Rakott brokkoli gombával

Főzzük meg a brokkolit és a gombát, tegyünk a vízbe egy kevés sót. Öt perc főzés után szedjük ki a brokkolit, a gombát pedig 7 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a brokkoli ne főjön s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk