18 dkg rizs
1 közepes sárgarépa
15 dkg tofu
1 kis darab gyömbér
1-2 chilipaprika
10 dkg fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
3-4 evőkanál szójaszósz
Só, frissen őrölt bors
1 mokkáskanál szecsuáni bors
3 tojás
A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni (ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb, pirultabb eredményt kapunk, ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk).
Egy wokot (vagy nagyobb serpenyőt) tűzforróra hevítünk és 2 evőkanál olajon lepirítjuk benne a vékony csíkokra vágott répát és a kockára vágott tofut, majd az egészet félretesszük. A serpenyőbe öntünk újabb 3 evőkanál olajat és beledobjuk a lereszelt gyömbért, valamint a vékony karikára vágott chilit. Amikor az egész illatozni kezd, ráborítjuk a rizst és a zöldborsót és néha átforgatva magas hőmérsékleten pirítani kezdjük. Amikor a rizs kezd egy kis színt kapni, hozzáadjuk az előzőleg lepirított répás-tofus keveréket, a szecsuáni borsot, a szójaszószt és a bébispenótot, majd lazán dobálva összeforgatjuk. A pirított rizst félretoljuk a serpenyőben úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk a három tojásnak, amit beleütünk, megsózunk és két evőpálcika (vagy egy villa) segítségével addig kevergetünk, míg egy laza, de morzsalékos rántottát kapunk. A megsült tojást a rizsbe forgatjuk és már tálaljuk is!
A borsót áztassuk be egy éjszakára. A citrommal és a borssal sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük pépesre. Kevergessük, mert leragad. Mikor kihűlt, turmixoljuk össze a zöldségekkel...
Elkészítési idő: 40 percA zöldségeket reszeljük le (cukkini, édesburgonya, közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, sárgarépa) Keverjük össze A lereszelt zöldségekhez adjuk hozzá a 2 tojást (fehérjét...
Elkészítési idő: