menu

Családireceptkönyv.hu

Flódni--sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 15-18 centis tortaformához:
- tortaalap: 100 gramm darált dió, 50 gramm cukrozatlan datolya
- almás réteg: 200 gramm alma (reszelve), citromlé, fahéj, 20 gramm űtifűmaghéj
- diós krém: 50 gramm darált dió, 50 gramm cukrozatlan datolya, víz vagy növényi tej
- mákos krém: 50 gramm darált mák, 25 gramm datolya, szükség szerint folyadék

Elkészítés:


A datolyát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, aprítóban pépesítjük, majd összekeverjük a darált dióval.
A diós krémhez is áztatjuk a datolyát. Lecsöpögtetjük, szintén pépesítjük és keverjük a darált dióval, de kevés víz vagy növényi tej hozzáadásával krémes állagúra keverjük.
A mákos réteg datolyamennyiségét is áztatjuk, majd leszűrjük és összeforgatjuk a darált mákkal. Ha kell, növényi tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy krém állagot kapjunk.
Amíg ázik a datolya, nyugodtan készítsük el az almás réteget: egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat.

Kókuszolajjal kikenjük a tortaformánkat, majd a diós-datolyás alapot belenyomkodjuk. Erre kenjük az almás rétegek, majd jöhet a diós és a mákos krém. Ha szeretnénk, nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük a krémeket és rétegezhetjük a süteményünket. Legalább 2 órára (de ha lehet, egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Reggelre kiválóan szeletelhető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Cukkinifasírt Joghurtos mártogatóval (Paleo)
Cukkinifasírt Joghurtos mártogatóval (Paleo)

Cukkinit lereszeljük, besózzuk majd 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és a tojásokat. Borsozzuk. Me...

Elkészítési idő: félóra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült krumplikása
Sült krumplikása

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vag...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsiben sült zöldségek nasinak
Tepsiben sült zöldségek nasinak

linkben

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Sajtos zöldborsógombóc
Sajtos zöldborsógombóc

A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük. Aprítógéppel összezúzzuk (pers...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk