menu

Családireceptkönyv.hu

Flódni--sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 15-18 centis tortaformához:
- tortaalap: 100 gramm darált dió, 50 gramm cukrozatlan datolya
- almás réteg: 200 gramm alma (reszelve), citromlé, fahéj, 20 gramm űtifűmaghéj
- diós krém: 50 gramm darált dió, 50 gramm cukrozatlan datolya, víz vagy növényi tej
- mákos krém: 50 gramm darált mák, 25 gramm datolya, szükség szerint folyadék

Elkészítés:


A datolyát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, aprítóban pépesítjük, majd összekeverjük a darált dióval.
A diós krémhez is áztatjuk a datolyát. Lecsöpögtetjük, szintén pépesítjük és keverjük a darált dióval, de kevés víz vagy növényi tej hozzáadásával krémes állagúra keverjük.
A mákos réteg datolyamennyiségét is áztatjuk, majd leszűrjük és összeforgatjuk a darált mákkal. Ha kell, növényi tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy krém állagot kapjunk.
Amíg ázik a datolya, nyugodtan készítsük el az almás réteget: egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat.

Kókuszolajjal kikenjük a tortaformánkat, majd a diós-datolyás alapot belenyomkodjuk. Erre kenjük az almás rétegek, majd jöhet a diós és a mákos krém. Ha szeretnénk, nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük a krémeket és rétegezhetjük a süteményünket. Legalább 2 órára (de ha lehet, egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Reggelre kiválóan szeletelhető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsevagdalt
Lencsevagdalt

1. A lencsét sós, borsos, babérleveles vízben megfőztem. 2. A főzőlevével, tojással, a fűszerekkel, szódabikarbónával, fokhagymával, hagymával és a mustárral összeturmixoltam. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis lecsó
Tepsis lecsó

A hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Moz­za­rella saj­t cuk­ki­ni­ből
Moz­za­rella saj­t cuk­ki­ni­ből

1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falafel
Falafel

1. A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! 2....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk