Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 evőkanál liszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán
friss petrezselyemzöld
csipetnyi rozmaring
csipetnyi koriander
só, bors
olaj
A cukkinit lereszeljük, egy tálba tesszük, sózzuk és hagyjuk állni 30 percen át. Kinyomkodjuk a levét és hozzákeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket. Ha nem elég szilárd, még egy kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá. Ezután a reszelt sajtot is belekeverjük és kis pogácsákat formálunk belőle, forró olajban minkét oldalát megsütjük és fogyaszthatjuk.
A tejet a margarinnal összemelegítjük. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt (nem kell futtatni, csak morzsold bele!), adjuk hozzá a többi összetevőt is (a sonkát kivéve),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymákat felcsíkozom, az újhagymát felkarikázom. A cukkinit és ahosszában padlizsánt félbevágom, majd felszeletelem. A paprikát karikákra vágom, a chilit és a zöldfűszereket f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük. A tésztából egy pohár segítség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű