menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos rakott palacsinta


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Palacsintához:
2 tojás
20 dkg liszt
3 dl tej
0,5 dl olaj
2 dl szóda

Mártáshoz:
50 dkg spenót
2 g. fokhagyma
1 dl tejszín
bors, szercsendió
25 dkg fetasajt
1 tojás
15 + 5 dkg sajt

Elkészítés:


A tojásokat felkeverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet.
Hozzákeverjük az olajat és a szódát, majd kisütjük úgy, hogy a szokásosnál dupla olyan vastag tésztát kapjunk.
A spenótot forrástól számított 5 percig főzzük, majd a levéből kivéve összeturmixoljuk 1 dl tejszínnel és a fokhagymával.
A tejszínes spenótot főni tesszük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, beleszórjuk a fetasajtot. Ha fellfort, beleteszünk 1 tojást és a lereszelt sajtot.
Egy tűzálló tálba teszünk egy palacsintát, ráöntünk egy kis spenótot. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók.
200 fokos sütőben 10 percig sütjük, megszórjuk a maradék sajttal és további 5 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Felhőkenyér
Felhőkenyér

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd krémesre a tojássár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Padlizsán krém
Padlizsán krém

Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Paleós kenyér
Paleós kenyér

A magliszteket összekeverjük a sóval, a garam masalával és a szódabikarbónával. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját elkeverjük a keverékkel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ne mo...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült feta sajt (Sóbors)
Sült feta sajt (Sóbors)

Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, megkenjük kevés olajjal, ráfektetjük a sajtot. A tetejét is lekenjük olajjal, majd a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg enyhe szín...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk