1 kg. gomba,
3 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
1,5 evőkanál pirospaprika,
só,
2 db. paradicsom,
2 db. zöldpaprika,
Az összevágott hagymát az olajban, fedő alatt megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a friss paradicsomot, paprikát beletesszük, és egy kevés vízzel félóráig főzzük, hogy szép sima mártást kapjunk. Ekkor rakjuk bele a megtisztított, cikkekre vágott gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk.
Most galuskát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok.
A céklát és az almát apró kockákra vágjuk. A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmossuk, letöröljük, és 200°C-os sütőben puhára sütjük. Ha megsült, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. Amíg sül a padlizsán, fele vajjal megdinszteljük az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűSpenót rolád friss sajttal,vörösboros eper öntettel A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt víz cseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes