brokkoli
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
olaj a rántáshoz
burgonya
vaj a burgonyapüréhez
só, bors
petrezselyemzöld
A brokkolit enyhén sós vízben, egészben, puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl és rózsáira vágjuk.
Mindegyik brokkolirózsát bepanírozzuk – búzafinomliszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha vastagabb panírt szeretnénk, ezt akár többször is megismételhetjük (legalább 3-szor).
A bepanírozott brokkolirózsákat forró olajban kirántjuk.
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, csomómentesre törjük, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint tejet vagy tejszínt, majd burgonyapüré állagúra dolgozzuk. Én néha pirított hagymát is adok hozzá. A burgonyapürét apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Ne felejtsük el a kirántott brokkolit leitatni – megszabadítani a felesleges olajtól. Én ezért a rántott brokkolit papír törlőkendőre teszem, és ezután rakom át a tányérra.
A kölest felöntjük tejjel, és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejebrizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt, a fűszereket és az olíva olajat. 3. Sorakoztasd a cukkinit a te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a meg...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Közepes