menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsános zakuszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók, 4adag:
400 dkg paradicsompaprika
800 dkg padlizsán
400 dkg fehér húsú paprika
200 dkg vöröshagyma
400 dkg paradicsom
1 teáskanál szemes bors
3 dbbabérlevél
4 késhegynyi benzoesavas nátrium
1 ízlés szerint só
8 dl étolaj

Elkészítés:


A padlizsánokat a sütőben megsütjük, majd 15-20 percre konyharuhával letakarva pihentetjük, majd kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk.

2. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsompaprikát és a zöldpaprikát megsütjük és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk.

3. A paradicsomot szintén meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva adjuk a többi hozzávalóhoz. Beletesszük a babérlevelet és az egész borsot, megsózzuk, összekeverjük, és takarékon pároljuk. Közben gyakran megkevergetjük. Mielőtt a kellő sűrűségét elérné a zakuszka, belekeverjük a padlizsánt és a petrezselyemzöldet.

4. Előmelegített üvegekbe rakjuk, mindegyiknek a tetejére borsónyi tartósítót teszünk, lezárjuk, és száraz gőzben gőzöljük.

5. Készíthetjük úgy is a babos zakuszkát, hogy 1 kg padlizsánt és fél kg fejtett babot használunk fel a többi alapanyaghoz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenképpen nagyon finom és egészséges. Ha valaki nem szereti, hogy kicsit darabosak a zakuszkában a hozzávalók, nyugodtan ledarálhat mindent, akkor teljesen krémszerű zöldségpasztát kapunk, ami ugyanolyan ízletes.

Az ilyen módon készült zakuszka kiváló szendvicsalap önmagában vagy vajjal kikeverve.

Igazi nemzetközi, multifunkcionális étel. Az orosz konyhában zakuszka a hideg előételek neve is. Előételként, szendvicskrémként, salátaként, főzéskor ételízesítőként használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi, s mondhatni valamilyen variációban az agész mediterráneumi konyha. Összetevője lehet még: zöldbab, fejtett bab, tök, gomba, sárgarépa stb…

Padlizsános zakuszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás cukkinipuffancs
Fokhagymás cukkinipuffancs

A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásrántotta muffinformában recept
Tojásrántotta muffinformában recept

Elkészítése: A hagymát karikára vágjuk, a szalonnával együtt picit átpirítjuk. A sajtot és a paprikát felkockázzuk. A tojásokat felverjük, beletesszük az összes hozzávalót, ízes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarpone házilag, avagy az isteni házi krémsajt
Mascarpone házilag, avagy az isteni házi krémsajt

A hozzávalókat összekeverjük,kicsit sósabbra készítjük,mint kell,mert kicsepeg belőle valamennyi. Ruhába öntjük és 1 nap alatt kicsepegtetjük. Ha sütni akarunk vele,ne sózzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Hasselback-sütőtök pirított dióval
Hasselback-sütőtök pirított dióval

Vágd hosszában ketté a tököt, hámozd meg és távolítsd el magját. Ezután a belsejével lefelé fordítsd egy vágódeszkára, tegyél mindkét oldalára egy-egy evőpálcikát, és óvatosan vagd...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk