3 ek. Eridanous olívaolaj
5 dkg Pilos vaj
1 csokor újhagyma
vékonyra karikázva
2 gerezd fokhagyma
50 dkg Icefield fagyasztott leveles spenót
(nem püré!), felolvasztva, kinyomkodva
1 csokor medvehagyma
finomra aprítva
10 dkg Goldessa natúr krémsajt
1 dl Eridanous görög joghurt
1 tk. Eridanous görög fűszerkeverék
szerecsendió
frissen reszelve
2 db tojás
15 dkg Eridanous feta sajt
1 csomag Chef Select réteslap
Elkészítjük a tölteléket: az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát. Egy nagy keverőtálba tesszük a felolvasztott, alaposan kinyomkodott leveles spenótot, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a medvehagymát, a krémsajtot, a joghurtot, a fűszereket, összekeverjük a két felvert tojással, sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a két felvert tojást és a morzsolt fetát. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra.A réteslapokat megkenjük az olvasztott vajjal, majd 12 kockát vágunk belőle, amivel kibélelünk egy 12 helyes muffin formát. A közepébe kanalazzuk a spenótos tölteléket, majd kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
6 db zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán, majd 1,5 csésze főtt rizst, 1,5 csésze reszelt sajtot, 1 ek apróra vágott vör...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A birsalmát megmossuk, ha van rajta bolyhos rész, azt ledörgöljük. Nem kell meghámozni. Kis kockákra vágjuk (magházat, hibás részeket eltávolítjuk). 2. A következő lépésnél e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kölest bő, sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megfőtt kölest. Összekavarjuk, és összepirítjuk őke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű