50 dkg gomba, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erőspaprikát is), 2 paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, negyed mokkáskanál őrölt bors, majoranna, étolaj, 25 dkg rizs.
:
A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még után sózzuk és borsozzuk.
1. Melegítsd elő a sőtőt 180 fokra, és aprítsd fel a zöldségeket. 2. Egy lábosban forralj vizet egy kis sóval, majd főzd a krumplit, míg meg nem puhul. Ekkor szűrd le, tedd vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzepi Ági
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét megfőzzük A hagymát kevés olajon megdinsztelem,hozzá keverem a szalonnát ,virslit , szalámit és lesütöm. Leveszem a tűzről,hozzá öntöm a tejszínt,a lisztes tejet.Vissza...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű