50 dkg gomba, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erőspaprikát is), 2 paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, negyed mokkáskanál őrölt bors, majoranna, étolaj, 25 dkg rizs.
:
A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még után sózzuk és borsozzuk.
A paradicsomot pürésítjük a fokhagymával együtt. Majd összekeverjük a krémsajttal. Sóval, őrölt borssal, őrölt chilivel ízesítjük. Jól összekeverjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat kettévágom, kiszedem a magházát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, kevés olajat öntök rá és a sütő legmagasabb fokozatán a tűzhely aljában megsütöm, nekem sima gáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét megfőzzük A hagymát kevés olajon megdinsztelem,hozzá keverem a szalonnát ,virslit , szalámit és lesütöm. Leveszem a tűzről,hozzá öntöm a tejszínt,a lisztes tejet.Vissza...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElőször készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű