50 dkg gomba, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erőspaprikát is), 2 paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, negyed mokkáskanál őrölt bors, majoranna, étolaj, 25 dkg rizs.
:
A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még után sózzuk és borsozzuk.
Az édesburgonyát megmostam, meghámoztam...majd vékony szeletekre gyalultam. A kétféle olaj keverékével meglocsoltam, majd megsóztam. Sütőpapíros tepsibe fektettem a lapokat és megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és lesózzuk. Legalább fél órán át állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. Két szelet cukkini közé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megfelelően előkészített gombát (akár több fajtából is) felaprítjuk és zsíron, vagy olajon petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. A gombát összed...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű