menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges rakott tészta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs penne
20 dkg brokkoli
1 db (20 dkg) cukkini
30 dkg trappista sajt reszelve
1 doboz főzőtejszín
2X5 dkg vaj
1 tk. liszt
1 fej hagyma
5 cikk fokhagyma
zöld-fűszerek (szárított is jó)
só, bors

Elkészítés:


Kezdjük a besamellel: futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni.
Csak sóval ízesítjük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre.
A rózsákra szedett brokkolit forrázzuk le, a cukkinit aprítsuk fel.
Pirítsuk le vajon a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, forgassuk bele az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük.
A félkeményre főzött tésztát, a zöldségeket, a besamelt és a reszelt sajtot rétegezzük kivajazott sütőedénybe - felülre sajt kerüljön -, majd a rakottast 180 fokos sütőben pirítsuk készre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Zöldborsó krokett mentás joghurtszósszal
Zöldborsó krokett mentás joghurtszósszal

1. A zöldborsót ez esetben nem főzzük, hanem nyersen egy aprítógépbe öntjük, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymákat, a csicseriborsó lisztet és a fűszereket. 2. Hűtőbe tesszük. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Diós sütőtökkel töltött padlizsán
Diós sütőtökkel töltött padlizsán

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanál segítségével vájjuk ki a belsejét a szélektől 1 cm-ig. A kivágott padlizsánhúst aprítsuk fel és egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tepsis sült zöldségek
Tepsis sült zöldségek

A tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Falafel
Falafel

A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk