2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
Egyébként még a panírozott húsokat is sütőpapíron sütöm! Nemcsak egészségesebb, de nem kell az olajjal bajlódni!
Készítsünk egy „lisztpépet” ami a szendvicskrém bázisát adja majd. Kb. 2 literes edényben pirítsunk le forró olajon 1 db közepes vöröshagymát. A pirítás végén futtassuk át a hagymá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a sajt kivételével egy tálban összekeverem, majt átrakom egy 26*17 cm-es tepsibe. A reszelt sajtot elosztom a tetején. Előmelegített sütőben 240 fokon 40 percig sü...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KözepesA megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasszuk fel a vaj felét az olajjal egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát egy csipet sóval, és pirítsuk lassú tűzön 10-15 percig, gyakori kevergetés közben addig, amíg megpu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű