2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
Egyébként még a panírozott húsokat is sütőpapíron sütöm! Nemcsak egészségesebb, de nem kell az olajjal bajlódni!
Preparation 1. In a small mixing bowl, combine flour, baking powder, and salt with a spatula. Form a well in the middle of the dry mixture and add 2 tablespoons olive oil and wa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt héjában megsütjük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az olívaolajat és a citromlét is. Fűszerezzük és jól összekeverjük, ezt követőe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: Kockákra vágom a hagymát, és olajon megpirítom. Meghámozom és kockákra vágom a padlizsánt, a paprikát és a cukkínit, majd a hagymához adom őket. Néhány percig együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű