A padlizsán sütéséhez
500 g padlizsán (nyers)
3 evőkanál olívaolaj
6 csipet só
A curry-hez
2 szál újhagyma
2 fej vöröshagyma
4 csipet só
4 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál garam masala
2 mokkáskanál kardamom (őrölt)
2 mokkáskanál curry (őrölt)
4 csipet feketebors (őrölt)
2 mokkáskanál chili pehely
500 g paradicsom (nagyobb)
4 dl kókusztej
A padlizsánt felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, megsózzuk, és 180 C-os sütőben kb. 15 percig sütjük őket.
Miközben sül a padlizsán felaprítjuk a vörös és újhagymát, és kevés olajon üvegesre pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fűszereket is.
A paradicsomot kockákra vágjuk. A fűszeres hagymához adjuk, és kb. 10 percig kevergetjük.
Mikor megsült a sütőben a padlizsán, hozzáadjuk a paradicsomos alaphoz és felöntjük a kókusztejjel. 10-15 percig főzzük még a padlizsánnal együtt az ételt.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk a mennyi lakomát!
A savanyú káposztán kívül mindent összeturmixolunk a szafthoz. Annyi tisztított vizet adunk hozzá, hogy rántásos szaft sűrűségű legyen. Kóstoljuk meg, és csak ezután sózzuk, ha egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból összekevertem a "fasírt" alapját. (ha szükséges, további zsemlemorzsa hozzáadásával lehet az állagán változtatni.) Két evőkanál segítségével, azokat vízba mártva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKéses aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű