Családireceptkönyv.hu

Kókusztejes padlizsáncurry


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A padlizsán sütéséhez

500 g padlizsán (nyers)
3 evőkanál olívaolaj
6 csipet só

A curry-hez

2 szál újhagyma
2 fej vöröshagyma
4 csipet só
4 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál garam masala
2 mokkáskanál kardamom (őrölt)
2 mokkáskanál curry (őrölt)
4 csipet feketebors (őrölt)
2 mokkáskanál chili pehely
500 g paradicsom (nagyobb)
4 dl kókusztej

Elkészítés:


A padlizsánt felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, megsózzuk, és 180 C-os sütőben kb. 15 percig sütjük őket.
Miközben sül a padlizsán felaprítjuk a vörös és újhagymát, és kevés olajon üvegesre pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fűszereket is.
A paradicsomot kockákra vágjuk. A fűszeres hagymához adjuk, és kb. 10 percig kevergetjük.
Mikor megsült a sütőben a padlizsán, hozzáadjuk a paradicsomos alaphoz és felöntjük a kókusztejjel. 10-15 percig főzzük még a padlizsánnal együtt az ételt.
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk a mennyi lakomát!

Kókusztejes padlizsáncurry

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Parenyica sajt
Parenyica sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers vegán székelykáposzta
Nyers vegán székelykáposzta

A savanyú káposztán kívül mindent összeturmixolunk a szafthoz. Annyi tisztított vizet adunk hozzá, hogy rántásos szaft sűrűségű legyen. Kóstoljuk meg, és csak ezután sózzuk, ha egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Diós sárgarépa fasírt
Diós sárgarépa fasírt

A hozzávalókból összekevertem a "fasírt" alapját. (ha szükséges, további zsemlemorzsa hozzáadásával lehet az állagán változtatni.) Két evőkanál segítségével, azokat vízba mártva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán proteines fasírt
Vegán proteines fasírt

Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk