menu

Családireceptkönyv.hu

Répafasírt


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgarépa (70 kcal, 16g ch)
10 dkg trappista sajt (370 kcal, 1,6g ch)
5 dkg zabpehely (190 kcal, 32g ch)
2 tojás (140 kcal, 3,2g ch)
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál, 300 kcal)

Elkészítés:


A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig beszívja azt. Egy tepsi alját bekenjük olajjal. A masszából kis golyókat formálunk, a felesleges nedvességet közben kinyomjuk belőle. Az ellapított golyókat a tepsibe sorjázzuk, olajsprével megspricceljük a tetejét és betoljuk a sütőbe. Nekem úgy 20 perc alatt pirosra sültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 db lett ebből a mennyiségből. Ami tehát darabonként 59 kcal-t és 3 g szénhidrátot tartalmaz. (A sütéshez használt olajat is beleszámítva!)

Répafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos  túrós tejfölös torta
Citromos túrós tejfölös torta

Keverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
sajtos sült sárgarépa
sajtos sült sárgarépa

Melegítsük elő a sütőt 400 fok. Vágott sárgarépát hosszában „krumpli”. Következő, keverjük össze olívaolaj, parmezán, fokhagyma por, petrezselyem, só, bors egy közepes tálba. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Padlizsán maslok - algériai padlizsánsaláta
Padlizsán maslok - algériai padlizsánsaláta

A padlizsánt grillen, platnin vagy kemencében megsütjük. Fontos a sütés módja, mert a saláta lényegét a füstös íz adja. Ha puhára sült, a szenes héjat lefejtjük, a húst pedig kis h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon). Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az o...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk