Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Répafasírt


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgarépa (70 kcal, 16g ch)
10 dkg trappista sajt (370 kcal, 1,6g ch)
5 dkg zabpehely (190 kcal, 32g ch)
2 tojás (140 kcal, 3,2g ch)
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál, 300 kcal)

Elkészítés:


A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig beszívja azt. Egy tepsi alját bekenjük olajjal. A masszából kis golyókat formálunk, a felesleges nedvességet közben kinyomjuk belőle. Az ellapított golyókat a tepsibe sorjázzuk, olajsprével megspricceljük a tetejét és betoljuk a sütőbe. Nekem úgy 20 perc alatt pirosra sültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 db lett ebből a mennyiségből. Ami tehát darabonként 59 kcal-t és 3 g szénhidrátot tartalmaz. (A sütéshez használt olajat is beleszámítva!)

Répafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt sárgarépa
Párolt sárgarépa

A megtisztított répát egy kevéske vízzel, lefedve tedd a sütőbe. Lassú tűzön kezdd el párolni. Várj, míg a répa teljesen megpuhul.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Padlizsán camambert sajttal, oregánóval
Padlizsán camambert sajttal, oregánóval

A padlizsánokat meghámozzuk, hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk, és 10 percre sós vízbe tesszük. Jól lecsöpögtetjük, és lisztbe forgatjuk. Forró olívaolajban piros-ropogós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Waldorf saláta
Waldorf saláta

1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Fokhagymás-vajas tört édeskrumpli
Fokhagymás-vajas tört édeskrumpli

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vágjuk le a batáták végét és szeleteljük fel ujjnyi vastag darabokra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire a korongokat és toljuk be a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk