menu

Családireceptkönyv.hu

Répafasírt


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgarépa (70 kcal, 16g ch)
10 dkg trappista sajt (370 kcal, 1,6g ch)
5 dkg zabpehely (190 kcal, 32g ch)
2 tojás (140 kcal, 3,2g ch)
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál, 300 kcal)

Elkészítés:


A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig beszívja azt. Egy tepsi alját bekenjük olajjal. A masszából kis golyókat formálunk, a felesleges nedvességet közben kinyomjuk belőle. Az ellapított golyókat a tepsibe sorjázzuk, olajsprével megspricceljük a tetejét és betoljuk a sütőbe. Nekem úgy 20 perc alatt pirosra sültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 db lett ebből a mennyiségből. Ami tehát darabonként 59 kcal-t és 3 g szénhidrátot tartalmaz. (A sütéshez használt olajat is beleszámítva!)

Répafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nikcsi83
Karfiol fasírt
Karfiol fasírt

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben néhány perc alatt főzd félkészre. Szűrd le, turmixold össze, de ne simára, maradjon enyhén darabos a karfiol. Üss a morzsalékra 1 tojást, adj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-zöldséges tócsni
Sajtos-zöldséges tócsni

Lereszeltem fél zellert, 2 nagy fehérrépát, sajtot, felvágtam egy lila hagymát, néhány levél medvehagymát, ízesítettem sóval, fokhagymával, ráütöttem 3 tojást és adtam hozzá néhány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BULGUR KUKORICÁVAL
BULGUR KUKORICÁVAL

A bulgurt megfőztem ( 1.5x -es vízzel sóval felforraltam bele a megmosott bulgurt, újra felforraltam letakartam levettem a tűzről és min 20 percet hagytam békén) Egy tálba tettem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pirított gomba
Pirított gomba

Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk