menu

Családireceptkönyv.hu

Répafasírt


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgarépa (70 kcal, 16g ch)
10 dkg trappista sajt (370 kcal, 1,6g ch)
5 dkg zabpehely (190 kcal, 32g ch)
2 tojás (140 kcal, 3,2g ch)
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál, 300 kcal)

Elkészítés:


A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig beszívja azt. Egy tepsi alját bekenjük olajjal. A masszából kis golyókat formálunk, a felesleges nedvességet közben kinyomjuk belőle. Az ellapított golyókat a tepsibe sorjázzuk, olajsprével megspricceljük a tetejét és betoljuk a sütőbe. Nekem úgy 20 perc alatt pirosra sültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 db lett ebből a mennyiségből. Ami tehát darabonként 59 kcal-t és 3 g szénhidrátot tartalmaz. (A sütéshez használt olajat is beleszámítva!)

Répafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Tepsis sült zöldségek
Tepsis sült zöldségek

A tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel
Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel

A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral. Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rántott sajt másként
Rántott sajt másként

A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Pirított rizs spárgával és répával
Pirított rizs spárgával és répával

Egy lábasban közepes láng felett főzzük meg a barnarizst kettő vagy kettő és félszeres sós vízben. Tegyük félre. Egy wokot/serpenyőt hevítsünk fel magas láng felett, adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk