300 g cukkini
200 g sárgarépa
1 közepes vöröshagyma (kb. 50g)
3 evőkanál barna rizsliszt (45 g)
5 g psyllium (útifűmaghéj)
1,5 dl víz
só, bors, zöldfűszerek, fokhagyma ízlés szerint
3 evőkanál olaj a sütéshez
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy keverőtálba tesszük. (Ne nyomkodjuk ki!)
A vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk és a lereszelt zöldségekhez adjuk.
Az útifűmaghéjat elkeverjük 1,5 dl vízben, amíg be nem sűrűsödik (kb. 1 perc), majd a 3 evőkanál barna rizsliszttel együtt hozzáadjuk az előkészített zöldségekhez.
Sóval, borssal, ízlés szerint szárított vagy friss zöldfűszerekkel és fokhagymával fűszerezzük, majd egynemű masszává összedolgozzuk.
Kiveszünk egy kis tenyérnyi mennyiséget a masszából és két tenyerünkkel golyót formázunk belőle, majd szétlapítjuk korong formává. Így kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat fogunk kapni. Addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.
Először 1 evőkanál olajat kezdünk el melegíteni egy teflon serpenyőben, majd ha meleg, belehelyezünk annyi pogácsát, amennyi egymás mellett kényelmesen elfér, mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
Ha az olajat magába szívják a pogácsák, hozzáadunk még olajat, azonban mindig csak annyit, hogy ne égjenek le, de ne bő olajban süljenek.
Az elkészült pogácsákat papírtörlővel bélelt tányérra helyezzük.
Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tálalhatjuk.
A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a meg...
Elkészítési idő: 1/2 óraA hozzávalókat összekeverjük,kicsit sósabbra készítjük,mint kell,mert kicsepeg belőle valamennyi. Ruhába öntjük és 1 nap alatt kicsepegtetjük. Ha sütni akarunk vele,ne sózzuk.
Elkészítési idő:Elkészítés: A sajtot úgy rántom ki, hogy panírozom a szokásos módon, de a tojásba és a prézlibe kétszer. Majd beteszem a fagyasztóba kb. 15-percre és utána sütöm. Köretnek sült...
Elkészítési idő: 30-perc