300 g cukkini
200 g sárgarépa
1 közepes vöröshagyma (kb. 50g)
3 evőkanál barna rizsliszt (45 g)
5 g psyllium (útifűmaghéj)
1,5 dl víz
só, bors, zöldfűszerek, fokhagyma ízlés szerint
3 evőkanál olaj a sütéshez
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy keverőtálba tesszük. (Ne nyomkodjuk ki!)
A vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk és a lereszelt zöldségekhez adjuk.
Az útifűmaghéjat elkeverjük 1,5 dl vízben, amíg be nem sűrűsödik (kb. 1 perc), majd a 3 evőkanál barna rizsliszttel együtt hozzáadjuk az előkészített zöldségekhez.
Sóval, borssal, ízlés szerint szárított vagy friss zöldfűszerekkel és fokhagymával fűszerezzük, majd egynemű masszává összedolgozzuk.
Kiveszünk egy kis tenyérnyi mennyiséget a masszából és két tenyerünkkel golyót formázunk belőle, majd szétlapítjuk korong formává. Így kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat fogunk kapni. Addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.
Először 1 evőkanál olajat kezdünk el melegíteni egy teflon serpenyőben, majd ha meleg, belehelyezünk annyi pogácsát, amennyi egymás mellett kényelmesen elfér, mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
Ha az olajat magába szívják a pogácsák, hozzáadunk még olajat, azonban mindig csak annyit, hogy ne égjenek le, de ne bő olajban süljenek.
Az elkészült pogácsákat papírtörlővel bélelt tányérra helyezzük.
Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tálalhatjuk.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt légkeveréses fokozaton 200 fokra. Tegyük az édesburgonyákat egy tepsibe és süssük őket 40 perc alatt puhára. Közben forrósítsuk fel az olajat közepes hőfo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat bekockázzuk, ügyelve arra, hogy a héjuk egyben maradjon. Megsózzuk a vágás felületét, azután 20 percig pihentetjük. A hagymát felszelete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes