- 250 g csicseriborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb répa
- 2 szál szárzeller (opc.)
- fél kaliforniai paprika, vagy 1 tv paprika
- 1,5 tk pirospaprika
- só
- bors/borsikafű
- kömény
- majoranna
- babérlevél
- kb. 2 tk kókuszolaj
- víz
- ízlés szerint valami csípős (pl. 1 db erőspaprika, 1-2 tk Erős Pista, stb.)
1 nappal korábban beáztatjuk a csicseriborsót.
A beáztatott csicserit leszűrjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezalatt felszeleteljük a hozzávalókat, a hagymákat finomra, a répát, zellert, paprikát kisebb darabokra.
Lábasban kis olajon pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, illetve a fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és fűszerezzük. Mikor már nagyjából megpuhultak, mehet hozzá a főtt csicseri is. Max annyi vizet öntsünk, hogy ellepje, de inkább kevesebbet.
Folyamatosan kóstolni kell, de kb. negyed óra-20 perc alatt elkészül.
Jól illik hozzá a bulgur. Négy adaghoz kb. 250-300 g bulgur szükséges.
Más zöldségekkel is lehet variálni, felturbózni. Pl. gombával.
A zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel kikeverem a túrót a 4 tojás sárgájával és a cukorral, utána belekeverem a gyümölcsön kívül az összes hozzávalót és kb 30 percig pihentetem. Felverem a tojásfehérjét hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit mosd meg, vágd le a végeit és szeleteld karikára. Tedd egy tálba és szórd rá az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Öntsd rá az olívaolajat, keverd hozzá a zúzot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, felszeleteljük, majd sózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd panírozzuk a szokásos módon - liszt, tojás, zsemlyemorzsa. Utána olajat melegítünk egy serpenyőben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű