menu

Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsó pörkölt


Írta:

Elk. idő: ~ 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 g csicseriborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb répa
- 2 szál szárzeller (opc.)
- fél kaliforniai paprika, vagy 1 tv paprika
- 1,5 tk pirospaprika
- só
- bors/borsikafű
- kömény
- majoranna
- babérlevél
- kb. 2 tk kókuszolaj
- víz
- ízlés szerint valami csípős (pl. 1 db erőspaprika, 1-2 tk Erős Pista, stb.)

Elkészítés:


1 nappal korábban beáztatjuk a csicseriborsót.

A beáztatott csicserit leszűrjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezalatt felszeleteljük a hozzávalókat, a hagymákat finomra, a répát, zellert, paprikát kisebb darabokra.
Lábasban kis olajon pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, illetve a fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és fűszerezzük. Mikor már nagyjából megpuhultak, mehet hozzá a főtt csicseri is. Max annyi vizet öntsünk, hogy ellepje, de inkább kevesebbet.
Folyamatosan kóstolni kell, de kb. negyed óra-20 perc alatt elkészül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jól illik hozzá a bulgur. Négy adaghoz kb. 250-300 g bulgur szükséges.

Más zöldségekkel is lehet variálni, felturbózni. Pl. gombával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Batáta röszti
Batáta röszti

Az édesburgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás masala dosa kókuszos raitával
Édesburgonyás masala dosa kókuszos raitával

1. A lehető legjobb ízt és állagot érhetjük el, ha a dosa tésztáját 24 órával korábban összeállítjuk. Mérjük ki a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a tejet, egy csipet sót, habverővel...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar CSŐBEN SÜLT KARFIOL EXTRA KRÉMESEN
CSŐBEN SÜLT KARFIOL EXTRA KRÉMESEN

-A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és félpuhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. -Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-répás tócsni
Cukkinis-répás tócsni

A cukkinit vékonyra reszeltem, besóztam, és kicsit állni hagytam, hogy kiengedje a levét. Kinyomkodtam, hozzá adtam a szintén vékonyra reszelt répát és a fokhagymát. Fűszereztem, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk