- 250 g csicseriborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb répa
- 2 szál szárzeller (opc.)
- fél kaliforniai paprika, vagy 1 tv paprika
- 1,5 tk pirospaprika
- só
- bors/borsikafű
- kömény
- majoranna
- babérlevél
- kb. 2 tk kókuszolaj
- víz
- ízlés szerint valami csípős (pl. 1 db erőspaprika, 1-2 tk Erős Pista, stb.)
1 nappal korábban beáztatjuk a csicseriborsót.
A beáztatott csicserit leszűrjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezalatt felszeleteljük a hozzávalókat, a hagymákat finomra, a répát, zellert, paprikát kisebb darabokra.
Lábasban kis olajon pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, illetve a fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és fűszerezzük. Mikor már nagyjából megpuhultak, mehet hozzá a főtt csicseri is. Max annyi vizet öntsünk, hogy ellepje, de inkább kevesebbet.
Folyamatosan kóstolni kell, de kb. negyed óra-20 perc alatt elkészül.
Jól illik hozzá a bulgur. Négy adaghoz kb. 250-300 g bulgur szükséges.
Más zöldségekkel is lehet variálni, felturbózni. Pl. gombával.
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: 30 percLd. link
Elkészítési idő:A szokásos módon kifőzzük a tésztát. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. Karikára vágjuk a padlizsánt, cukkinit, hagymát, répát, a többit kockára. Folyamat...
Elkészítési idő:, A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben...
Elkészítési idő: 50 perc