Családireceptkönyv.hu

Tepsis rakott zöldség


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg paradicsom
30 dkg padlizsán
30 dkg cukkini
30 dkg sütőtök
4 evőkanál olaj
bors
rozmaring
oregánó
kakukkfű
ánizs

Elkészítés:


A paradicsomot dobd forró vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját, majd karikázd fel. A többi zöldséget szintén hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, majd rendezd el őket egy olajjal kikent tepsiben, a következő módon: alulra tedd az ánizzsal megszórt sütőtököt, erre az oregánós paradicsomot, a kakukkfüves padlizsánt, végül pedig a rozmaringos cukkinit. Minden réteget sózz és borsozz, a végén pedig locsold meg az egészet a megmaradt olajjal. Alufóliával letakarva süsd 30 percig, majd pirítsd meg a tetejét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TOJÁSKRÉM
TOJÁSKRÉM

Főzzük meg a tojásokat, majd késes aprítóval törjük össze. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott lilahagymát, a margarint, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd keverjük jól össz...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
FODROSKEL CHIPS
FODROSKEL CHIPS

Elkészítés: 6 1. Távolítsa el a fodroskel szárát, és vágja nagy darabokra. 2. Keverje össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a fokhagymát, majd pedig pácolja be a fodroskelt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög cukkinis tojáslepény
Görög cukkinis tojáslepény

A cukkinit vékonyra szeljük, egy 25×25-ös tűzálló tálban elrendezzük. Leöntjük az olvasztott vajjal, megszórjuk kevés sóval és borssal. Lefedve 180 fokos sütőbe toljuk fél órára....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánt faszénparázson jól megsütjük (készülhet sütőben is), megpucoljuk és apróra felvágjuk. Ezután a padlizsánt hagyjuk kihűlni, majd a vöröshagymával , majonézzel, sóval, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk