- 125 g köles (hántolt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- feketebors (őrölt)
- 2 teáskanál majoránna
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 3 púpos evőkanál kukorica liszt
A kölest fel kell önteni 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzni. Leszűrni, átmosni és hagyni kihűlni.
A hagymát apróra vágni, és zsíron aranysárgára pirítani.
A végén beledobni az összezúzott fokhagymát, rá pedig a kihűlt kölest. Kicsit átforgatni, összepirítani.
Levenni a tűzről, akár egy másik edénybe. Sózni, borsozni, a többi fűszert is beletenni, majd a tojás és a kukorica liszt következik.
Nedves kézzel golyókat formázni belőle, és
aranysárgára sütni őket.
A babokat hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem, majd 2 ek meleg víz hozzáadásával ropotgépben pürésítettem. Ezt a sűrű masszát egy tálba öntöttem, hozzáadtam az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat daraboljuk fel, tegyük lábosba, adjunk hozzá 3 ek olívaolajat, az aprított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, forralva főzzünk belőle sűrű mártást. A végén adjuk hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű