- 125 g köles (hántolt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- feketebors (őrölt)
- 2 teáskanál majoránna
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 3 púpos evőkanál kukorica liszt
A kölest fel kell önteni 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzni. Leszűrni, átmosni és hagyni kihűlni.
A hagymát apróra vágni, és zsíron aranysárgára pirítani.
A végén beledobni az összezúzott fokhagymát, rá pedig a kihűlt kölest. Kicsit átforgatni, összepirítani.
Levenni a tűzről, akár egy másik edénybe. Sózni, borsozni, a többi fűszert is beletenni, majd a tojás és a kukorica liszt következik.
Nedves kézzel golyókat formázni belőle, és
aranysárgára sütni őket.
A spárgákat előkészítem, a közepénél és a vastagabbik felénél megfogom, meghajlítom és ahol eltörik, kezdődik a zsenge rész. A megmaradt spárgákat elfelezem és az alsó vastagabbik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt szétszedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, krumplinyomóval összetöröm, és hagyom kihűlni. Elkészítem hozzá a majonézt: 1 tojáshoz 1 dl olajat keverés közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, a szárrész külső, fás részét levágjuk, a zsenge belsőt is feldaraboljuk. A száraz alapanyagokat - a lisztet, a fokhagymaport, a római köményt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű