- 125 g köles (hántolt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- feketebors (őrölt)
- 2 teáskanál majoránna
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 3 púpos evőkanál kukorica liszt
A kölest fel kell önteni 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzni. Leszűrni, átmosni és hagyni kihűlni.
A hagymát apróra vágni, és zsíron aranysárgára pirítani.
A végén beledobni az összezúzott fokhagymát, rá pedig a kihűlt kölest. Kicsit átforgatni, összepirítani.
Levenni a tűzről, akár egy másik edénybe. Sózni, borsozni, a többi fűszert is beletenni, majd a tojás és a kukorica liszt következik.
Nedves kézzel golyókat formázni belőle, és
aranysárgára sütni őket.
Az összes hozzávalót összedolgozzuk,majd vizes kézzel golyókat formázunk.Forró zsírban kisütjük.Nem kell panírozni,sem zsemlemorzsába forgatni. Kb.15 golyó lesz belőle.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mirelit spenótot olvaszd fel. A liszthez add hozzá a nagyobb darabokra tördelt kemény vajat, és kézzel gyúrd össze morzsás állagúra. Fűszerezd csipetnyi sóval, borssal. Egy-két e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megmostam, meghámoztam...majd vékony szeletekre gyalultam. A kétféle olaj keverékével meglocsoltam, majd megsóztam. Sütőpapíros tepsibe fektettem a lapokat és megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 300 ml rizst pici olajon megpirítottam, majd felengedtem 600 ml vízzel és tettem bele sót, kurkumát. Amikor a víz forr, akkor kicsire veszem a lángot és megpárolom. Hagyom kicsit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes