1/2 kg közepes fejű csiperke gomba
2-3 ek reszelt sajt, pl. parmezán
10 dkg langyos vaj
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem, finomra vágva
só, bors
1 ek. olívaolaj
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal.
2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalapot csak akkor hámozd le, ha nem szép a bőre, egyébként elégséges leöblíteni.
4. Minden gombafejbe tegyél fél teáskanálnyit a fűszeres vajból, majd hintsd meg kb. ugyanennyi parmezánnal.
5. Tedd a gombafejeket a kiolajozott serpenyőbe, majd mehet a sütőbe, kb 15 perc alatt szép pirosra sülnek a gombafejek. Frissen forrón tálald, szórd meg friss petrezselyemmel.
A sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezu...
Elkészítési idő: kb. 45 perc1. A tésztához elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztet a vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A cipót fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük. 2.A...
Elkészítési idő: 45 PERC + PIHENA sütőt melegítsd elő 180 fokra. A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a parad...
Elkészítési idő: