1/2 kg közepes fejű csiperke gomba
2-3 ek reszelt sajt, pl. parmezán
10 dkg langyos vaj
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem, finomra vágva
só, bors
1 ek. olívaolaj
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal.
2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalapot csak akkor hámozd le, ha nem szép a bőre, egyébként elégséges leöblíteni.
4. Minden gombafejbe tegyél fél teáskanálnyit a fűszeres vajból, majd hintsd meg kb. ugyanennyi parmezánnal.
5. Tedd a gombafejeket a kiolajozott serpenyőbe, majd mehet a sütőbe, kb 15 perc alatt szép pirosra sülnek a gombafejek. Frissen forrón tálald, szórd meg friss petrezselyemmel.
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk már az elején. Egy kis darab gyömbért reszelünk hozzá. Jöhetnek a fűszerek: pirospaprika, ró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzd keményre, majd tedd késes aprítóba, vagy villával törd össze. Én a késes aprítót választottam. Beletettem a tojásokat, hozzáadtam egy kevés mustárt és a lágy kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hajdinát egy edényben szárazon szétpattogtatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket – a hagymát meg a sárgarépát –, babérlevelet, sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg az almát, negyedeljük, majd távolítsuk el a magját. Vágjuk apró kockákra. Pucoljuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Az alma 1/3-hoz keverjünk hozzá 1-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű