1 nagy marék napraforgómag
1 csokor petrezselyem
1 szelet pritaminpaprika
egy félujjnyi újhagyma zöldje és fehér része vegyesen (akár póréhagymával is helyettesíthető)
1 tk citromlé
só
bors
kömény
római kömény
kurkuma
1, A napraforgómagot egy éjszakára beáztatjuk.
2, A beáztatott magról leszűrjük az áztatóvizét, majd a citromlével és ha szükséges kevés vízzel krémesre turmixoljuk.
3, Hozzáadjuk a paprikát, a hagymát, a petrezselyem szárát, a fűszereket és ismét jól összeturmixoljuk.
4, A petrezselyem levélkéit apróra vágjuk és a krémhez keverjük.
Nyers kenyerekkel, krékerekkel fogyasztva a legjobb, de zöldségekhez mártogatósnak, vendégváró falatoknak is kiváló. Én most mandulás-fűszeres kenyérkékkel és rengeteg zöldséggel ettem.
Változatok:
Petrezselyem helyett (vagy mellett) rukolával is nagyon finom és valószínű medvehagymával készítve sem hagynám érintetlenül a tányéromon.
A hagymát egy pár csepp olajon párolni kezdjük (inkább rázogassuk, mint olajozzuk!), majd rádobáljuk a szeletelt hámozott paradicsomot és egykiss é összeforgatjuk. Szójaszószt, és...
Elkészítési idő:200 fokos légkeveréses sütőben sütjük
Elkészítési idő: 30 percA padlizsánt faszénparázson jól megsütjük (készülhet sütőben is), megpucoljuk és apróra felvágjuk. Ezután a padlizsánt hagyjuk kihűlni, majd a vöröshagymával , majonézzel, sóval, b...
Elkészítési idő: