1 nagy marék napraforgómag
1 csokor petrezselyem
1 szelet pritaminpaprika
egy félujjnyi újhagyma zöldje és fehér része vegyesen (akár póréhagymával is helyettesíthető)
1 tk citromlé
só
bors
kömény
római kömény
kurkuma
1, A napraforgómagot egy éjszakára beáztatjuk.
2, A beáztatott magról leszűrjük az áztatóvizét, majd a citromlével és ha szükséges kevés vízzel krémesre turmixoljuk.
3, Hozzáadjuk a paprikát, a hagymát, a petrezselyem szárát, a fűszereket és ismét jól összeturmixoljuk.
4, A petrezselyem levélkéit apróra vágjuk és a krémhez keverjük.
Nyers kenyerekkel, krékerekkel fogyasztva a legjobb, de zöldségekhez mártogatósnak, vendégváró falatoknak is kiváló. Én most mandulás-fűszeres kenyérkékkel és rengeteg zöldséggel ettem.
Változatok:
Petrezselyem helyett (vagy mellett) rukolával is nagyon finom és valószínű medvehagymával készítve sem hagynám érintetlenül a tányéromon.
1. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát, sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVizet forralunk,és a kigombócozott túrót megfőzzük, a morzsában jól megforgatjuk. Porcukrozva,vagy édes tejföllel kínáljuk.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A megtisztított cukkinit szeleteljük fel 1 cm vastagságú karikákra, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet, amíg levet ereszt. A lét majd öntsük le róla. A tojást sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk, mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű