1 fej brokkoli, rózsáira szedve
2 hosszúkás cukkini
fél fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
4 vékony sárgarépa
házi majonéz
125 ml joghurt
1 kk magos dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
pár csepp citromlé és kevés méz
1 dl víz és 4 tk zselatin por
folpack
A cukkinit megmostam, vékonyan felszeleteltem és 3 percig sós vízben blansíroztam, hogy formázható legyen. A brokkolit és a répákat húslevesbe megfőztem. Jó, ha puha, de még jobb, ha nincs szétfőzve. Leszűrtem és félretettem hűlni. Egy tojás sárgájából és 1 dl olajból majonézt készítettem, majd összekevertem csepp mézzel, citromlével, sóval, borssal, magos mustárral és a joghurttal. Egy dl langyos vízben feloldottam a zselatin port, felforraltam és kihűtöttem, majd hozzákevertem a joghurtos majonézhez, amibe elkevertem az aprított vöröshagymát is. Egy sütőformát kibéleltem folpack-al és a kihűlt, szorosan egymás mellé fektetett cukkini szeletekkel. Beleállítottam a brokkoli rózsákat (fejjel lefelé), kétoldalra a répákat, beleöntöttem a zselatinos masszát, betakartam cukkini szeletekkel és ráhajtottam a folpackot. Hűtőben dermedt pár órát, szeletelve tálaltam.
Wokban megmelegítjük a szezámolajat, majd megpirítjuk benne a vékonyra szeletelt hagymát, vékony csíkokra vágott céklát. Addig pirítjuk, amíg a cékla félpuha nem lesz, majd jöhet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát hagyományos módon megfőzzük. Egy tepsit kizsírozunk. A tészta 1/3 részét eloszlatjuk benne. A tetejére a szeletelt sajtból teszünk egy réteget. Következő réteg ismét 1/3...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre. Sózom,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott sárgaborsót egy fazékba tettem, felöntöttem annyi meleg vízzel, hogy legalább 3-4 ujjnyira ellepje, beleszórtam 1 ek vegamixet, a fél leveskockát és némi sót....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű