500 g gomba, 100 g reszelt sajt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2 tojás, bors, só, olaj.
A ledarált tönköket olajon, hagymával, vágott zöldpetrezselyemmel, borssal, sóval megpároljuk, míg a leve elfő, és egy kicsit megpirul. A tűzről levéve 1 nyers és egy apróra vágott főtt tojást keverünk hozzá. A gombakalapokat a lemezeikkel felfelé tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben mérsékelten megsütjük. Petrezselymes rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
A sajtot lereszeljük, a két tojásfehérjét enyhén felverjük, összekeverjük. Golyókat formálunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 15 percCuptorul se incinge la 200°C. Conopida se fierbe ca 10-15 min in apa cu sare sau supa. Se scoate si se lasa la scurs. Pesmetul se prajeste putin in untul/marg incinse bine. Se...
Elkészítési idő:A padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat....
Elkészítési idő: 2-3 óra