25 dkg tarhonya
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
2 tk fűszerpaprika
1 kk majoranna
1 ek paradicsompüré
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.
A padlizsánt sütőben, egészben megsütjük. Meghámozzuk, majd villával jól szétnyomkodjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és jól lehűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt édesburgonyát feldaraboljuk kisebb kockákra, és kb.15-20 perc alatt készre pároljuk. (Ehhez a legtökéletesebb egy párolóedény). Közben a héjától megszabadított vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzünk puhára A tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót a fokhagymát és összekeverjük Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tenyerün...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1) A rizst hagyományos módon megfőzzük (kétszeres vízmennyiségben). 2) A padlizsánt centis vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű