25 dkg tarhonya
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
2 tk fűszerpaprika
1 kk majoranna
1 ek paradicsompüré
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra 2. A karfiolt szedd szét nagyon apró rózsákra 3. Az olívaolajat és a fokhagymasót keverd össze egy öblös tálban, borítsd bele a karfiolrózsák...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA babokat hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem, majd 2 ek meleg víz hozzáadásával ropotgépben pürésítettem. Ezt a sűrű masszát egy tálba öntöttem, hozzáadtam az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtgolyó hozzávalóit összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formázunk, és annyi forró olajban, amennyi éppen ellepi, aranybarnára sütjük. A csíra felét az enyhén sózott tejfölb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű