25 dkg tarhonya
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
2 tk fűszerpaprika
1 kk majoranna
1 ek paradicsompüré
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.
A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kiskanállal kicsi nagyobb mélyedést készítünk a tölteléknek, de épp csak egy keveset veszünk ki az avokádó húsából. A fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámoztam és a legkisebb lyukon lereszeltem a céklát, az édesburgonyát és a fokhagymát. Hozzáadtam a kicsavart kenyeret, a tojást, megfűszereztem és kukoricadarával, ill. rozsli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd krémesre a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű