menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós tarhonya


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg tarhonya
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
2 tk fűszerpaprika
1 kk majoranna
1 ek paradicsompüré
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítés:


A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.

Zöldborsós tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód, Köretek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mentás-joghurtos padlizsánkrém recept
Mentás-joghurtos padlizsánkrém recept

A padlizsánt sütőben, egészben megsütjük. Meghámozzuk, majd villával jól szétnyomkodjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és jól lehűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Édesburgonyás sárgarépa fasírt
Édesburgonyás sárgarépa fasírt

A megpucolt édesburgonyát feldaraboljuk kisebb kockákra, és kb.15-20 perc alatt készre pároljuk. (Ehhez a legtökéletesebb egy párolóedény). Közben a héjától megszabadított vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfioltócsni zöldfűszersalátával
Karfioltócsni zöldfűszersalátával

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzünk puhára A tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót a fokhagymát és összekeverjük Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tenyerün...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Rizses padlizsánsaláta
Rizses padlizsánsaláta

1) A rizst hagyományos módon megfőzzük (kétszeres vízmennyiségben). 2) A padlizsánt centis vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk