25 dkg tarhonya
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
2 tk fűszerpaprika
1 kk majoranna
1 ek paradicsompüré
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.
A cukkinit meghámozzuk, 3-4 mm vastagra szeleteljük, sóval és egy csipet őrölt fehér borssal megszórjuk. Hagyjuk 10-15 percet állni. Elkészítés: A sajtból, akkora szeleteket vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vajkrém alaphoz A vajat jól kikeverjük a krémsajttal meg a tejföllel. Ez a vajkrém már így rögtön fogyasztható, vékonyan rákenve egy puha belsejű, ropogós héjú kenyér...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűAprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával, a kenyérbéllel. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és...
Elkészítési idő: 40 perc. Nehézség: KözepesA zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...
Elkészítési idő: 13 perc Nehézség: Könnyű