1 brokkoli
15 dkg sajt
10 dkg krémsajt
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A brokkolit tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Tegyél fel egy nagy lábos vizet forrni, ha lobog, rakd bele a zöldséget, dobj hozzá kevés sót, és főzd félpuhára öt-tíz perc alatt. Szűrd le, majd rendezd a brokkolit kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba.
A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval, majd rakd hozzá a krémsajtot. Dolgozd a masszát simára, öntsd a brokkolira, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.
a hagymát, paprikát, cukkinit, bacont összedaraboljuk, és megpároljuk. A sajtot, lisztet, tejfölt, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük. Kivajazunk egy őzgerinc formát, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát óvatosan felvágjuk. Először levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleljük, mint egy pizzát, nagyon nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától fü...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesA zöldbabot a fűszerekkel és az olajjal összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon sül kb. 15. percig Lehet hozzá adni fokhagymás tejfeles m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű