1 db (kb. 200 g) cukkini
60 g zabpehely
50 g reszelt zsírszegény sajt
2 db nagyobb tojás
10 g útifű maghéj (ha nincs, akkor alaposan csavard ki a cukkini levét)
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A cukkinit lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük a zabpehellyel, útifűvel, illetve a reszelt sajttal.
Hagyjuk állni pár percet, majd egy kókuszzsírral átkent, felforrósított serpenyőbe egy evőkanállal tegyünk kis kupacokat és lapogassuk el korongokká. Érdemes alacsonyabb lángon sütni, mert könnyen megég az alja! Ha megszilárdult (igen, be fog ez is következni :) ) akkor egy lapáttal nyúlj alá és a túloldalát is süsd át.
Köretnek szószosabb ételekhez, salátával, vagy egyszerűen csak natúr joghurttal finom, könnyed, lángost kompenzáló falat.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk fel kb. két és fél liter vizet forrni. Amikor elkezd forrni, tegyük bele a tésztát, majd a csomagoláson jelzett módon főzzük roppanósra. Közben készítsük el a gombás rag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, az olajat és a sót. Hozzáadjuk a vizet, majd apránként a fehér lisztet, és összegyúrjuk. Megfőzzük a krumplit, a zöldborsót...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz