1 conopida
- 60g pesmet
- 100g unt/marg.
- 150g sunca presata /Kaiser/Bacon...
- 200ml smintina lichida
- 2 oua
- 100g cascaval ras
- 2-3 catei d eusturoi
- sare + piper
Cuptorul se incinge la 200°C.
Conopida se fierbe ca 10-15 min in apa cu sare sau supa.
Se scoate si se lasa la scurs.
Pesmetul se prajeste putin in untul/marg incinse bine.
Se adaoga usturoiul taiat/zdrobit se amesteca pe foc putin impreuna dupa care se adaoga sunca si se trage totul deoparte.
Smintina se bate bine pina devine frisca,se adaoga in ea ouale la fel batute bine,sare + piper si cascavalul ras.
Intr-un recipient rezistent la temp. inalte se aseaza conopida, ori intreaga,ori injumatatita ,ori taiata bucatele,fiecare cum doreste.
Peste ea se adaoga amestecul de pesmet-sunca si deasupra se toarna amestecul de smintina-cascaval.
Totul se introduce in cuptorul deja incins pina ce cascavalul deasupra se rumeneste.
Gradul de rumenire este dupa prefernta fiecaruia.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, és rózsáira szedjük. Kivajazott tepsibe tesszük, és megsózzuk. A vajat felolvasztjuk, és halványra pirítjuk benne a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, főzés: 25 perc, sütés: 25 perc Elkészítés: A krumplikat alaposan mosd meg, majd tedd enyhén sós, bő vízbe, és főzd meg 20-25 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom kevés étolajban, sózom, pirospaprikázom, majd a felaprított csiperkegombát rárakom. Vizet nem szoktam aláönteni, mert a gomba levelet er...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben félkeményre főzzük az édesburgonyát, majd ha kihűlt lehúzzuk a héját, és egy nagy lyukú sajtreszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, fűszereket, a préselt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű