1 L 2,8%-os tej
10 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
40 g mazsola
12 g vaníliás cukor - bourbon
0.5 db citrom reszelt héja
1 csipet só
65 g kristálycukor
A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kilukadjon.
A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, és a vaníliás cukorral.
A tojásokat hozzáöntjük a tejhez, és lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy darabos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik. Ez kb. 10 perc alacsony hőfokon. Vigyázzunk, mert nagyon könnyen leéghet!
Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett textildarabba. Hagyjuk pár percet csurogni, hűlni.
Majd összecsavarjuk a széleit, és jó alaposan kipréseljük. Pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Ha lecsepegett, hűtőbe tesszük tálalásig.
Miután lecsepegett, kihűlt, kibontjuk a textilből, és felszeleteljük.
Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
A padlizsánt megsütjük, majd még melegen meghámozzuk. A fokhagymát összezúzzuk. A meghámozott padlizsánt összeturmixoljuk a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, illetve ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük,áttörjük.Hozzá tesszük a vajat,tojást. Hagyjuk hűlni,mikor kihűlt hozzákeverjük a lisztet is. Egy sodorható,nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ne lisztezz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA datolyát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, aprítóban pépesítjük, majd összekeverjük a darált dióval. A diós krémhez is áztatjuk a datolyát. Lecsöpögtetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk,tönkjét kifordítjuk és eltesszük máskorra vagy apró kockára vágjuk és a töltelékhez adjuk A kenyeret v. zsemlét vízbe áztatjuk,kinyomjuk.Hozzáadjuk a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű