1 L 2,8%-os tej
10 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
40 g mazsola
12 g vaníliás cukor - bourbon
0.5 db citrom reszelt héja
1 csipet só
65 g kristálycukor
A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kilukadjon.
A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, és a vaníliás cukorral.
A tojásokat hozzáöntjük a tejhez, és lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy darabos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik. Ez kb. 10 perc alacsony hőfokon. Vigyázzunk, mert nagyon könnyen leéghet!
Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett textildarabba. Hagyjuk pár percet csurogni, hűlni.
Majd összecsavarjuk a széleit, és jó alaposan kipréseljük. Pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Ha lecsepegett, hűtőbe tesszük tálalásig.
Miután lecsepegett, kihűlt, kibontjuk a textilből, és felszeleteljük.
Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket vágd fel vékony szeletekre, majd párold lefedve kevés vízzel és a fűszerekkel. Ha megpuhultak, pirítsd meg a zöldségeket kissé az olajon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha avokádót félbevágjuk, a húsát villával összenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, az aprított vagy reszelt lilahagymát és az aprított para...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű